Primarul Chişinăului pleacă la Vilnius din Bucureşti cu preşedintele Băsescu

| 28 noi, 2013

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, merge la Summitul Parteneriatului Estic cu aceeaşi aeronavă cu care pleacă preşedintele Traian Băsescu, edilul de peste Prut declarând joi, pe aeroportul Henri Coandă, că reuniunea de la Vilnius înseamnă pentru Republica Moldova 'intrarea pe drumul cu un sens unic' care duce spre UE.

'Summitul de la Vilnius cu siguranţă reprezintă pentru Republica Moldova intrarea pe drumul cu un sens unic care duce spre Bruxelles şi spre o viaţă mai bună şi spre tot ce înseamnă standarde europene', a afirmat Chirtoacă.

El a spus că Republica Moldova intră pe acelaşi drum pe care l-a început şi România cu ani în urmă.

Întrebat cum se face că îl însoţeşte pe şeful statului român în această deplasare, el a răspuns că aşa a potrivit lucrurile 'Sofia cea mică', adică nepoata preşedintelui Băsescu.

'Am primit confirmarea acum două zile şi mi-ar fi fost mai dificil de la Chişinău să merg la Vilnius după aceea să mă întorc la Chişinău, ca după aceea să ajung la Bucureşti şi Alba Iulia, unde voi fi pe 30 noiembrie şi 1 decembrie', a explicat Dorin Chirtoacă.

Referitor la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia unirea cu Republica Moldova trebuie să fie al treilea obiectiv al României după aderarea la NATO şi la UE, primarul Chişinăului a apreciat că este o declaraţie 'corectă şi vizionară'.

'Doar că lucrurile trebuie făcute în aşa fel încât neprietenii noştri să nu aibă niciun succes. Mă bucur că este pentru prima dată după 1989 când de la nivel de şef de stat în România se spune lucrurilor pe nume şi este trasat şi un obiectiv pentru următorii 10, 20, 50 de ani cât va fi necesar pentru a corecta nedreptatea făcută poporului român la 1912, 1940', a mai spus Dorin Chirtoacă.

În opinia sa parcursul european al Republicii Moldova reprezintă singura cale pentru realizarea acestui obiectiv.

Întrebat dacă la Summitul parteneriatului Estic care se desfăşoară joi şi vineri la Vilnius face parte din delegaţia a Bucureştiului sau a Chişinăului, Chirtoacă a spus că 'poate ar fi fost mai bine dacă întreaga delegaţie din Republica Moldova venea împreună cu delegaţia din România, mai ales în lumina ultimelor declaraţii ale preşedintelui'.

'Dar important e să ne regăsim în Europa cu toţii', a concluzionat Dorin Chirtoacă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ