Primar din România, acuzat de 1.011 infracţiuni. Azi a fost trimis în judecată

| 02 aug, 14:01

Fostul primar din Caracal, Gheorghe Anghel, a fost trimis în judecată de DNA pentru constituirea unui grup infracţional organizat din care făceau parte mai mulţi funcţionari ai primăriei oraşului, dar şi pentru 1.011 fapte de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii arată că în perioada 2009-2012 fostul edil a fost cel care a coordonat întreaga operaţiune al cărei scop a fost „obţinerea, de către membrii săi şi persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituţiei publice, în condiţii nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operaţiuni comerciale reale". Prejudiciul în această cauză se ridică la 5.009.500 de lei.

„În perioada 2009 – 2012, la nivelul Primăriei Municipiului Caracal, şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a avut drept scop obţinerea, de către membrii săi şi persoane apropiate acestora, de sume de bani necuvenite, în principal direct din încasările instituţiei publice, în condiţii nelegale, prin folosirea de documente care nu atestau operaţiuni comerciale reale. Prejudiciul cauzat bugetului Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Caracal este de 5.009.500 lei", se arată în comunicatul procurorilor.
Tag-uri: infracţiuni, primar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ