Primul vaccin contra Ebola eficient 100%. A fost testat pe 4.000 de persoane

| 31 iul, 22:30

Un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi 100 % eficient in cursul testelor efectuate pe 4.000 de persoane din Guineea.

 

Numit VSV-ZEBOV, vaccinul testat de laboratoarele NewLink Genetics si Merck s-a dovedit a fi '100 % eficient' la zece zile dupa de a fost administrat unor persoane neinfestate, potrivit rezultatelor probelor publicate vineri in revista britanica ' The Lancet'.

'Va fi o arma suplimentara foarte importanta in lupta impotriva Ebola', a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan, referindu-se la vaccinul obtinut intr-un timp record, de mai putin de 12 luni, de un colectiv stiintific din care au facut parte experti de la OMS, organizatia Medici fara Frontiere, precum si din Canada, Norvegia, SUA, Marea Britanie si Guineea.

Compania Sanofi Pasteur intentioneaza sa produca noul vaccin intr-un numar de doze suficient de mare pentru a putea controla eventuale noi epidemii. Administrarea se va face doar in comunitatile cu risc crescut, a precizat un reprezentant al marelui concern farmaceutic, citat de EFE.

Inconvenientul vaccinului consta in faptul ca necesita conservare la rece, lucru destul de greu de realizat in unele tari tropicale care se confrunta si cu dese intreruperi ale alimentarii cu energie electrica. De aceea viitoarele cercetari vor urmari dezvoltarea unei formule termorezistente a vaccinului contra Ebola.

Epidemia de Ebola, declansata in urma cu un an si jumatate, a dus la 27.787 de imbolnaviri, in special in Africa de Vest, soldate cu 11.294 de decese. Cazuri de febra hemoragica s-au inregistrat in circa 10 state, cele mai multe pierderi de vieti omenesti din aceasta cauza fiind in Liberia (4.808), Sierra Leone (3.951) si Guineea (2.520).

Liberia a declarat in 9 mai ca boala a fost eradicata pe teritoriul sau, dar noi cazuri au aparut in luna iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 13:11
Ionut
Proiect
Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ