Printul Charles a fost cucerit de localnicii din Valea Zalanului

| 30 mai, 2014

Printul Charles isi incheie, vineri, vizita in Romania si se intoarce in Marea Britanie cu amintiri frumoase din scurta vacanta petrecuta in Transilvania.

 

In ultima zi in Valea Zalanului, printul si-a invitat consatenii la o petrecere campeneasca. Localnicii au pregatit gulas de mistret intr-un ceaun imens, chiar pe pajiste, si l-au cucerit pe viitorul rege al Marii Britanii cu specialitatile lor pe baza de mamaliga.

Printul Charles a fost intampinat de vecinii sai din Valea Zalanului cu muzica si aplauze.

Harnici si primitori s-au pregatit cum au putut mai bine. S-au gatit in starie populare si au adus ce au avut mai bun din camara. Apoi au inceput pregatirile pentru ospat. Gospodinele au fost coordonate de contesa Kalnoky.

Printul Charles a dat mana cu oamenii si a trecut pe la fiecare masa cu bucate. A zabovit o vreme si langa ceaunul in care se pregatea o tocanita picanta.

Fascinat de lucrurile simple, printul s-a topit dupa rulada de mamaliga cu branza si unt.

"Ne-a zic ca noi mancam multa mamaliga si de aceea avem energie sa urcam pe dealuri", au dezvaluit gospodinele.

Lautarul satului, care este sculptor, dar si principalul furnizor de mobila din comunitate, l-a cucerit pe musafir.

Oamenii locului au tinut sa ii ofere in amintire mai multe jucarii din lemn numai bune pentru nepotul sau - George de Cambridge.

La finalul ospatului printul de Wales s-a declarat cucerit de vecinii sai.

"Sunt oameni foarte interesanti si fac lucruri extraordinare", a spus Printul Charles.

Ascuns intre dealurile si padurile Malnasului, satul Valea Zalanului nu are niciun drum asfaltat. Acolo nu este nici semnal la telefonul mobil. 15 kilometri de jur imprejur nu exista nicio alta asezare omeneasca. Linistea si peisajul l-au cucerit pe viitorul rege al Marii Britanii care, acum sase ani, si-a cumparat aici o casa.

De cum a ajuns aici in zona Vaii Zalanului, printul n-a mai avut rabdare, a oprit coloana ca sa se plimbe pe pajistilele lui preferate. Aici cunoaste fiecare floare si abia asteapta sa se opreasca sa le studieze.

Imediat ce a ajuns in Valea Zalanului, printul Charles, ca orice gospodar bun, si-a inspectat domeniul ca sa vada in ce stare sunt cladirile fata de anul trecut, cand a fost aici ultima oara.

S-a retras in odaie, dar nu inainte de a zabovi putin in prag. Abia astepta sa scape de pantofii de oras, dupa ce a batut Brasovul vechi o zi intreaga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mai, 2014
Gonta
Intrebare:
Cu tot respectul fata de distinsul print de Wales ,as vrea sa-l intreb daca stie ca satul Valea Zalanului este in Romania si nu in Ungaria?Multi romani suspecteaza ca vizitele printului Charles in secuime au o legatura cu revendicarile minoritatii maghiare de autonomie.Autoritatile romane si serviciile de informatii ce zic?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ