Prioritățile Ministerului de Interne pe 2016: Combaterea terorismului și a migrației ilegale

| 15 ian, 21:21

Combaterea criminalității organizate, transfrontaliere, a terorismului și fenomenului radicalizării, precum și combaterea migrației ilegale, a traficului de persoane și a altor riscuri cu impact asupra securității naționale sunt principalele obiective strategice ale Ministerului Afacerilor Interne în acest an, relatează Agerpres.

Potrivit documentului publicat vineri pe site-ul Guvernului, alte obiective ale MAI sunt asigurarea desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și parlamentare, creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, combaterea criminalității economico-financiare, a evaziunii fiscale, a corupției și asigurarea unui mediu de afaceri competitiv.

Ca procese interne, MAI și-a propus pentru anul în curs creșterea nivelului de siguranță rutieră, feroviară, navală și aeriană, precum și îndeplinirea angajamentelor țării noastre față de UE, NATO și celelalte organisme internaționale.

Printre procesele legislative pe care Ministerul de Interne și le propune, se numără îmbunătățirea actelor normative din domeniul ordinii și siguranței publice, a celor din domeniul situațiilor de urgență și procesului electoral. În ceea ce privește Instituția Prefectului, MAI își propune elaborarea pachetului de acte normative necesare redefinirii rolului și locului prefectului și subprefectului, în contextul reformei administrative.

Guvernul a dat publicității, vineri, prioritățile strategice și planurile de acțiuni sectoriale pentru fiecare minister în 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ