Pro Tv face implozie

| 12 mai, 2014

Un mare brand de pe piaţa TV este posibil să dispară ca urmare a problemelor financiare. ProTV recunoscută ca o televiziune de prestigiu din România, cu care s-au trezit mulţi dintre români în anii 90, atunci când au apărut şi televizoarele colore în ţara noastră, este pe cale de a deveni istorie.

După plecarea principalelor vedete ale trustului şi reduceri salariale a venit vremea şi unor departamente să fie desfiinţate. Într-un mod bizar anagajaţii departamentelor de PR şi comunicare ai ProTV au fost daţi afară în timpul programului cu bodyguarzii, fără nicio explicaţie şi le-au fost confiscate calculatoarele.

Cei concediaţi susţin că postul TV a acţionat brutal, fără a-i anunţa de ce au fost concediaţi şi fără a primi nicio hârtie la mână. După anunţul de concediere au avut la dispoziţie o jumătate de oră să părăsească clădirea. Totuşi, unii angajaţi au sunat la poliţie pentru a reclama că au fost victimele unor abuzuri. Potrivit unor surse interne, în urma epurărilor de la departamentele de PR şi comunicare, fiecare departament rămas în cadrul trustului media a avut de suferit. De exemplu, emisiunea Poveştiri adevărate a fost defiinţată complet şi întreaga echipă a plecat.

Directorul general al PRO TV SA Aleksandras Cesnavicius a încercat să explice situaţia însă nu a fost convingător. Acesta a spus că ProTV „necesită o regândire organizațională", iar „ca parte a acestui proces, colaborarea cu o parte dintre furnizorii de servicii a fost reconsiderată, în virtutea eficientizării operațiunilor companiei". Problema cu acestă explicaţie este că se referă în general la procesul de restructurare și nu la modul în care angajații au fost evacuați. Iar aici, la modul cum s-au făcut concedierile, ar putea să apară o serie de probleme dacă structurile abilitate ale statului o să se autosesizează.

Central European Media Enterprises (CME) deţine ProTV, iar în media au apărut mai multe informaţii că Gazprom negociază cu CME pentru preluarea postului TV din România.  Se pare că dificultăţile financiare cu care se luptă ProTV alimentează această variantă. Situaţia este una complicată având în vedere că şi CME ar putea fi preluat de către trei oameni de afaceri din Republica Cehă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mai, 2014
fan Sultanescu
cretin de ziarist:Televizoarele colore...
analfabet si lipsit de de orice urma de creier...
pana in 1990,Romania producea TV color..
poate nu erau foarte bune,erau si scumpe,dar se vindeau,cu pile ,cu asteptare...Cromatic,parca si inca unul..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ