Dosaru Bica 2: Procurorii cer pedepse maxime pentru Bica și Videanu

| 23 noi, 17:37

Instanța supremă a terminat de judecat miercuri dosarul în care au fost trimiși în judecată Alina Bica și fostul ministru Adriean Videanu, dar pronunţarea sentinţei a fost amânată.

Procurorul de ședință a cerut în sala de judecată ca Alina Bica şi fostul ministru Adriean Videanu să primească o pedeapsă maximă.

Alina Bica, 7 ani pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului, iar Videanu pentru complicitate la abuz în serviciu.

Trimis în instanță pe 26 februarie 2015, Bica este acuzată că l-a ajutat pe Adriean Videanu "să-și pună la adăpost" acțiunile pe care acesta le deținea la SC Titan Mar SA, prin ridicarea abuzivă a sechestrului instituit de procurori în dosarul Romgaz. Videanu este cercetat în acest dosar alături de alte persoane pentru punerea în pericol a sistemului energetic național pe segmentul gazelor naturale.

Potrivit DNA, pe 24 septembrie 2013, procurorul DIICOT Valentin Trif a dispus în dosarul Romgaz sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deținute de Adriean Videanu până la concurența sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de acțiuni deținute de acesta la SC Titan Mar SA.

În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reușit să înstrăineze acțiunile pe care le deținea la Titan Mar SA, operațiune facilitată și de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acțiuni nominative, pe care le deținea, în acțiuni la purtător.

DNA mai arată că, după ce a fost pus sub acuzare în dosarul Romgaz, Adriean Videanu a făcut mai multe plângeri la DIICOT împotriva instituirii sechestrului, toate fiind însă respinse.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ