Procurorii DNA i-au impus primarului din Urziceni obligaţia de a nu-şi exercita funcţia

| 12 apr, 17:56

Procurorii DNA au dispus, marţi, prelungirea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Constantin Sava, primarul municipiului Urziceni, impunându-i totodată obligaţia de a nu-şi exercita funcţia.

Edilul este cercetat pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit unui comunicat al DNA. 

"În datele de 4 iunie 2014 şi 6 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei, să dispună 'sistarea' popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăţi comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite", se precizează în comunicat. 

Procurorii au apreciat că, acţionând în acest mod, Sava a produs primăriei un prejudiciu de peste 150.000 de lei, precum şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale municipiului Urziceni. 

"Prezenta cauză a fost declinată de la o altă unitate de parchet, la data de 12 februarie 2016, faţă de inculpat fiind deja luată măsura controlului judiciar. Inculpatului Sava Constantin i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", se mai arată în comunicatul DNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ