Producția industrială accelerează pentru a doua lună consecutiv

| 12 dec, 13:19

Producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,5% în luna octombrie față de perioada similară a anului trecut, susţinută de creșterile din industria prelucrătoare (+4,2%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+1,7%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%. În septembrie, producţia industrială a crescut, ca serie brută, cu 0,5%, faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Producţia industrială (serie brută) a crescut în luna octombrie cu 7,8% față de luna precedentă, datorită creșterilor înregistrate în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+11,5%), industria prelucrătoare (+7,5%) și industria extractivă (+5,1%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,1%, ca efect al creșterilor din cele trei sectoare industriale: industria extractivă (+1,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,3%) și industria prelucrătoare (+0,2%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut în 10 luni cu 5,7% față de perioada similară din 2017, ca efect al creşterilor din cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (+6,6%), industria extractivă (+0,8%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,2%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ