PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea rămâne mai caldă decât în mod normal

| 01 dec, 23:24

Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează vreme mai caldă decât este normal în această perioadă a anului.

Miercuri, temperaturile vor scădea faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în vest, în nord şi în centru unde vor deveni apropiate de cele obişnuite pentru începutul lunii decembrie, în timp ce în rest vor caracteriza încă o vreme mai caldă decât normal. Aşadar, maximele se vor situa în general între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Lunca Dunării. Vor fi înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, însă doar pe arii restrânse va ploua, iar la munte izolat mai ninge. Pe timpul nopţii în Maramureş, nordul şi estul Transilvaniei şi nordul Moldovei vor fi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar izolat şanse mai mari de ploi slabe în sud-est. Vântul va sufla cu intensificări la munte, iar în cursul zilei şi în Moldova, Dobrogea şi sudul Olteniei.

În Bucureşti, temperaturile scad uşor, dar vremea rămâne mai caldă decât în mod normal la început de decembrie, cu 10...11 grade în termometre. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla moderat.

Joi, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii decembrie în majoritatea zonelor, cu maxime ce pleacă de la 4 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei până la 14 grade în sudul Olteniei. Cerul va avea înnorări în nord-estul şi centrul ţării şi local vor fi precipitaţii mixte în Maramureş, estul Transilvaniei şi Moldova şi ninsori în Carpaţii Orientali. În regiunile vestice apare ceaţa, care va fi persistentă împreună cu norii stratiformi, joşi, vor fi condiţii de burniţă. În restul zonelor cerul va fi variabil la parţial noros, iar ceaţa se va semnala pe spaţii restrânse dimineaţa. Vântul va sufla mai tare pe crestele montane.

În Bucureşti, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii decembrie, cu maxime în jur de 9 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul cel mult moderat.

Vineri, cerul va fi variabil în zonele de deal şi de munte, în schimb în zonele joase, mai ales în prima parte a zilei şi noaptea, local va fi ceaţă sau nebulozitate joasă asociate izolat cu burniţă şi ploi slabe. Vântul va sufla în general slab, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în sudul Banatului, dar e foarte posibil ca în zonele cu ceaţă persistentă temperaturile să fie mai mici.

În Capitală, cerul va avea înnorări în special în orele dimineţii şi noaptea când vor fi şi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 7...8 grade.

Sâmbătă, cerul va fi variabil spre parţial noros la deal şi la munte, însă în zonele joase de relief se va semnala nebulozitate joasă sau ceaţă, care local vor persista. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 10 grade. De luni până la jumătatea săptămânii viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă, aşadar luni, marţi, ne aşteptăm şi la maxime de 14...15 grade în sudul, sud-vestul ţării. Precipitaţiile vor lipsi, dar în zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă posibil asociată cu burniţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ