Prognoza meteo: Toamna îşi face simţită prezenţa

| 18 sep, 2014

Meteorologii anunţă că vom avea parte de o vreme de toamnă în toată regula. Nu vor întârzia să apară nici ploile.

Vineri, presiunea atmosferică rămâne relativ ridicată aşa că ne vom bucura tot de vreme în general frumoasă. Cerul va fi variabil, chiar mai mult senin în unele regiuni, aşa că, după o dimineaţă răcoroasă în orele dimineţii, mai ales în centru şi în nord, soarele darnic  duce valorile termce foarte aproape de normalul datei din calendar. Aşteptăm aşadar maxime de la 20 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi pe litoral până la 27 grade în nord-vest şi în centru. Seara şi mai ales spre noapte cerul se înnorează în jumătatea vestică şi vin ploi pe arii restrânse în Banat, în Crişana şi în Carpaţii Occidentali.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Vineri e o zi de toamnă foarte frumoasă, chiar dacă dimineaţă e răcoare. Peste zi soarele e foarte darnic, vântul nu se agită supărător, iar după-amiază vine cu maxime în jur de 25 grade.

Sâmbătă, vremea schimbă foaia, adică instabilitatea se accentuează în buna parte a ţării. Norii acoperă temporar cerul şi aduc averse însoţite de descărcări electrice, pe arii extinse în Banat şi în Crişana, în Maramureş, dar şi în zona Carpaţilor Occidentali, local în Transilvania şi în Oltenia, dar şi în nordul Moldovei. În restul ţării doar izolat sunt condiţii de ploaie. Vor fi şi ploi mai însemnate cantitativ, îndeosebi în Banat şi în zonele de munte din sud-vestul ţării. Vântul suflă mai tare doar izolat, iar maximele se încadrează între 20 grade în Crisana şi în estul Transilvaniei şi 27 grade în sudul Munteniei.

În Capitală

Ziua de sâmbătă începe cu vreme plăcută, nori puţini pe cer şi vânt domol şi până seară nu se anunţă schimbări semnificative. Pe măsură ce se apropie noaptea norii câştigă teren şi trecător plouă slab. Vântul nu ne deranjează, iar maximele sunt de 25..26 grade.

Duminică în vest, în nord şi în centru cerul va fi mai mult noros şi plouă pe arii relativ extinse, în timp ce în celelate regiuni cerul e variabil o bună parte a zilei doar în orele serii şi peste nopate vor fi înnorări şi local plouă în sud-est. Pe arii restrânse, mai ales la munte, vor fi cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturi maxime se vor situa între 19 grade în Dealurile de vest şi 28 de grade în sud-estul Munteniei.

Duminică, în Bucureşti, cerul e temporar noros, mai ales, seara plouă trecător. Până după-amiază însă se adună în termometre în jur de 26 grade.

Luni, plouă pe arii extinse în jumătatea de nord a ţării în timp ce în restul ţării ploile sunt mai puţine şi cad îndeosebi în sud-vest şi în zonele de sud-vest. Mai ales la munte cantităţile de apă pot fi mai însemnate. Maximele pleacă de la 18 grade în vest şi în nord-vest şi ajung până la 29 grade în sudul Munteniei. Veştile mai puţin bune nu se opresc aici pentru că de marţi până spre finalul săptămânii viitoare vremea se răceşte treptat, mai accentuat la munte şi în sud. Temporar, marţi, continuă să plouă, îndeosebi în nord, centru şi în est.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ