Schimbări DRAMATICE. Prognoza meteo pe două săptămâni

| 23 sep, 2014

Se răcește brusc, din pricina unui val de aer polar care ajunge azi în țara noastră. De fapt, temperaturile au scăzut brusc, iar marți dimineața, a nins la Bâlea Lac, în munții Făgăraș. Azi, va fi încă prezent  și vălul de aer umed care aduce ploi importante în aproape toată țara.

De miercuri, norii se mai risipesc, dar vine frigul, informează ANM.

Potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni, realizată de specialiștii de la Reading, Anglia, azi și în următoarele trei zile, temperaturile din timpul zilei vor coborî de la peste 20 de grade, la 12 -14 grade.

ATENȚIE! În noaptea de 25 septembrie, este posibil că la munte să cadă primii fulgi de nea, având în vedere că temperaturile vor fi negative în centrul țării și în depresiuni.

Potrivit meteorologilor ANM, vremea din această săptămână va fi mai rece decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii septembrie.    În toate zilele sunt posibile ploi slabe, dar mai impoirtante cantitativ vor fi în această săptămână, incluisv în sudul țării. Vremea se va încălzi ușor, după 27 septembrie.


Iată ce temperaturi vor fi, în toate regiunile țării:



BANAT. CRIȘANA. În această săptămână valorile vor coborî la 15 /16 grade, iar în timpul nopții vor fi în jur de 5-8 grade. De duminică, se va încălzi ușor, până la 20 de grade. Plouă în zilele următoare mai important, apoi în zilele de 28 și 30 septembrie. 

TRANSILVANIA. De la 22 de grade, temperaturile coboară la 8 /10 grade, iar în noaptea de 25 septembrie vor fi în jur de 1 grad. Sunt șanse de ploaie în următoarele două săptămâni, dar cantități mai importante vor fi în zilele de 22/23 septembrie, apoi în 26 și 30 septembrie. 

MOLDOVA. De la 25 de grade, temperaturile scad la 14 grade, de marți, 23 septembrie. În noaptea de 25 septembrie vor fi doar 3 grade. Se va încălzi ușor după 27 septembrie, până la 16 grade. 

DOBROGEA. Valorile scad de la 24 grade, la 18 grade, apoi se stabilizeaza la această valoare. Sunt prognozate ploi în 22, 23, 26 septembrie și după 1 octombrie. 

MUNTENIA.
O scădere severă: de la 27 de grade, valorile scad la 18 grade în următoarele zile, apoi vor staționa. Sunt prognozate precipitații în zilele de 22, 23, 26, 27, 30 septembrie. 

OLTENIA. Săptămâna a început cu 24 de grade, dar miercuri vor fi 16 grade în timpul zilei și circa 4 grade în timpul nopții. Sunt prognozate precipitații mai importante în zilele de 22, 23, 26, 27 și 30 septembrie. 

LA MUNTE.
De la 14 grade, temperaturile coboară la 6 grade, iar după 27 septemrbie se stabilizeaza la 10 grade. În nopțile de 24 și 25 septembrie, vor fi temperaturi sub zero grade. Sunt prognozate precipitații în zilele de 22, 23 și 26 septembrie, când pot să cadă primii fulgi de nea.

 

 

Tag-uri: anm, prognoza meteo
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ