PROGNOZA METEO. La ce să ne așteptăm în următoarele două săptămâni

| 14 oct, 2014

O veste buna și una proasta de la meteorologi, pentru perioada 13 - 26 octombrie. Daca in prima parte a intervalului vom avea parte de vreme frumoasa, in a doua parte, vremea schimba foaia, astfel ca vor incepe ploile.

Iata ce spun meteorologii pentru fiecare regiune in parte!

BANAT

Intre 13 si 16 octombrie, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 2526 de grade. Incepand din data de 17 octombrie si pana pe 19 octombrie vremea se va raci, astfel ca maximele diurne vor reveni la normalul datei si vor avea o medie de 18 grade. Ulterior, se estimeaza mici variatii de la o zi la alta, in jurul acestei valori. Minimele nocturne vor urma o evolutie asemanatoare. Pana pe 16 octombrie, media lor va creste de la 11 la 14 grade, apoi va scadea spre 7 grade, pe 20 octombrie. Valoare ce se va mentine constanta pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Vor fi ploi in intervalul 15-18 octombrie, apoi in perioada 21- 22 octombrie.

CRISANA

Intre 13 si 15 octombrie, vor fi zile de sfarșit de vara, intrucat valorile medii ale temperaturilor maxime vor atinge 2526 de grade. Incepand din data de 16 octombrie si pana pe 19 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca maximele diurne vor avea media de 17 grade. Ulterior, se estimeaza mici oscilatii, in jurul mediei de 18 grade. Minimele nocturne vor fi mai ridicate pana pe 18 octombrie, cu o medie de 1113 grade, apoi, pe fondul unor nopti racoroase, vor cobori spre 7 grade, valoare ce se va mentine constanta pana la sfarsitul intervalului. Va ploua in intervalele 15 -18 octombrie (local vor fi cantitați importante de apa acumulata) si 21- 22 octombrie.

TRANSILVANIA

In primele trei zile, vremea se va mentine calda, astfel incat media temperaturilor maxime va fi de 2324 grade, iar cea a temperaturilor minime va urca de la 8 grade, in 13 octombrie, la 11 grade, in 17 octombrie. Urmeaza un proces de racire astfel ca, ulterior datei de 20 octombrie, nu se vor mai depasi, ziua, 18 grade, iar noaptea, 5 grade. In perioada 16-18 octombrie, ploile slabe si moderate cantitativ se pot semnala pe spatii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, exceptand ziua de 21 octombrie cand local sunt asteptate ploi slabe.

MARAMURES

Desi media temperaturilor maxime va fi in scadere usoara si treptata, incepand din data de 15 octombrie, vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada, pana in 17 octombrie, deoarece minimele nocturne de abia atunci vor cobori sub 10 grade. Sfarsitul primei saptamani, se profileaza a fi din punct de vedere termic deja normal spre racoros, cu o medie a maximelor diurne de 15 grade si una a minimelor nocturne de 6 grade. A doua saptamana se va incadra regimului termic apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii octombrie, cu mici variatii de 12 grade de la o zi la alta, pentru temperaturile maxime in jurul a 16 grade, iar pentru cele minime, in jurul a 7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 15 si 18 octombrie (cand sunt posibile și cantitați mai importante de apa) si pe 21 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa predomine vremea frumoasa.

MOLDOVA

Primele 3-4 zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o incalzire a vremii, cu maxime de la 20 de grade pe 13 octombrie la 23 de grade pe 16 octombrie, in medie, iar valorile termice nocturne minime vor creste de la 7 grade pe 23 octombrie la 13 grade pe 17 octombrie. Ca urmare a unui proces de racire, a doua saptamana debuteaza prin revenirea la un regim termic normal, caracterizat prin medii ale temperaturilor maxime de 16 grade si respectiv ale temperaturilor minime, de 6 grade. Ulterior, se estimeaza oscilatii de mica amplitudine de la o zi la alta, fara ca media temperaturilor maxime sa mai depaseasca 20 de grade. Va ploua local intre 15 si 18 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile in 21 octombrie. Pentru restul intervalului de prognoza, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.

DOBROGEA

Intre 13 si 17 octombrie media temperaturilor maxime va creste de la 19 la 24 de grade. Incepand din data de 16 octombrie si pana pe 19 octombrie, vremea se va raci treptat, astfel ca maximele diurne vor ajunge apropiate de normalul datei si vor avea media de 17 grade pe 19 octombrie. Ulterior se prefigureaza mici oscilatii, in jurul acestei valori. Minimele nocturne vor creste pana pe 17 octombrie, de la o medie de 10 grade la 15 grade. Apoi, pe fondul unor nopti din ce in ce mai racoroase, vor cobori spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce va creste foarte putin pana la sfarsitul intervalului de referinta. Local va ploua in perioada 17-19 octombrie, insa in celelalte zile din cele 2 saptamani fie nu va mai ploua deloc, fie doar foarte slab si izolat.

MUNTENIA

Procesul de incalzire va avea drept rezultat o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada in 16 octombrie, cand media maximelor termice va depasi 25 de grade. Imediat, insa, va urma o racire care va readuce aceasta medie aproape de valorile obisnuite pentru ultima decada a lunii octombrie, respectiv 1617 grade. Din 19 octombrie, temperaturile vor marca usoare cresteri sau scaderi de la o zi la alta, osciland in jurul mediei regionale de 18 grade. In privinta regimului termic nocturn, in prima saptamana valorile vor fi in general usor mai ridicate decat cele specifice perioadei din an, cu o medie de peste 8 grade, atingand chiar 13 grade pe 17 octombrie. In a doua parte a intervalului de referinta se estimeaza nopti normale termic, cu medii ale minimelor de 58 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 16 si 18 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa predomine vremea frumoasa.

OLTENIA

Intre 13 si 16 octombrie, vremea va continua sa se incalzeasca, incat valorile medii ale temperaturilor maxime vor urca de la 22 la 25 de grade. Incepand din data de 17 octombrie si pana pe 19 octombrie vremea se va raci, astfel ca maximele diurne vor reveni la normalul datei si vor avea o medie de 19 grade. Ulterior, se estimeaza variatii de 12 grade, de la o zi la alta, in jurul mediei regionale de 18 grade. Minimele nocturne vor urma o evolutie asemanatoare. Astfel, pana pe 17 octombrie, media lor va creste de la 9 la 13 grade, apoi va scadea spre 7 grade, pe 20 octombrie, valoare ce se va mentine practic constanta pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Va ploua local intre 15 si 18 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile in 21 octombrie. Pentru restul intervalului de prognoza, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.

LA MUNTE

Pana pe 16 octombrie, temperaturile vor fi destul de ridicate, cu o medie de 1617 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod obisnuit. Totusi, vremea va deveni racoroasa la sfarsitul acestei saptamani, intrucat in zilele de 18 si 19 octombrie media maximelor diurne nu va mai depasi 9 grade. Regimului termic nocturn se va mentine si el ridicat pana pe 15 octombrie, fiind caracterizat printr-o medie de 78 grade. Ulterior, noptile vor fi mai reci, cu minime termice osciland intre 2 si 5 grade. Va ploua intre 15 si 18 octombrie, iar in celelalte zile ale intervalului de referinta probabilitatea de precipitatii va fi mult mai redusa.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ