Vin ploile! Prognoza meteo pentru trei zile

| 13 oct, 2014

Marţi vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Peste zi cerul va fi variabil, iar norii se înmulţesc spre seară în nord-vestul ţării, unde pe arii restrânse, va ploua slab. Astfel, temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade.

BUCUREŞTI

Vremea se menţine caldă şi frumoasă şi în Bucureşti. De la cele 9...10 grade din zori, până la amiază adunăm 22...23 de grade în termometre.

MUNTE

Vreme frumoasă şi caldă şi la munte. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi noaptea în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat va ploua slab. Astfel, la amiaza vor fi 21 de grade la Stâna de Vale, Predeal şi Păltiniş, 19 la Sinaia, 17 la Semenic şi 14 sus pe Ceahlău.

REGIUNI

În regiunile intracarpatice va fi cald şi în general frumos. Spre seară însă norii apar şi pe arii strânse, în nord-vest, va ploua slab. Maximele zilei pornesc de la 20 de grade în depresiunile transilvane şi se opresc la 26...27 de grade, poate chiar 28 de grade în Câmpia de Vest unde se putem spune că este deosebit de cald pentru data din calendar.

Şi în sud vremea va fi frmoasa, cu soare aproape toata ziua şi cu maxime începând de la 20 de grade şi până la 24 de grade la Drobeta Turnu Severin. Dimineaţa, pe spaţii restrânse este ceaţă.

În Dobrogea, ceva mai mult soare decât ieri şi maxime mai mari : 21 de grade la Tulcea şi 19 la Constanţa. Acum dimineaţa, pe arii restrânse este ceaţă.

În Moldova, vreme predominant însorită, după ce ceaţa matinală se va ridica. Maximele zilei mai ridicate decât cele normale pentru această dată, vor fi de 21...22 de grade în toată regiunea.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri va fi mult mai cald decât ar fi normal la această dată în majoritatea regiunilor. În vestul, nordul şi centrul ţării vor fi înnorări temporar accentuate şi mai ales seara va ploua. Ploile vor avea caracter de aversă şi trecător se vor semnala descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla ceva mai tare doar sus, pe crestele montane. Temperaturile maxime pornesc de la 18...19 grade pe litoral şi ajung la 27...28 de grade în Banat. Dimineaţa, va mai fi ceaţă în regiunile extracarpatice.

Cald şi frumos şi mâine în Bucureşti. Cerul va fi variabil, vântul va sufla cel mult moderat, iar la amiază vor fi în jur de 24 de grade.

Vremea se va răci joi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Ploile vor avea caracter de aversă, trecător se pot semnala descărcări electrice şi izolat cantităţile de apă vor fi însemnate. În restul teritoriului valorile termice continuă să crească, astfel că vor fi cu 10 grade peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse vor fi înnorări şi ploi slabe. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte. Maximele vor fi cuprinse între 19....20 de grade în depresiuni şi în regiunile nord-vestice şi nordice şi 28...29 de grade, în Lunca Dunării, la Giurgiu şi Călăraşi.

Se încălzeşte şi în capitală joi, când la amiază vor fi 27 de grade celsius, cu 8 grade peste normalul perioadei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ