ANM: Ploi însemnate cantitativ şi răcire accentuată a vremii în aproape toată ţara

| 23 oct, 2014

Judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Sibiu se află sub Cod galben de ploi însemnate cantitativ până joi la ora 23,00, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În aceste zone cantităţile de apă vor depăşi 20-25 de litri/mp şi izolat 40-60 litri/mp, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Ploi pe arii extinse se vor semnala în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud-vest, unde vremea se va răci accentuat, iar vântul se va intensifica treptat.

Potrivit meteorologilor, de joi, de la ora 23,00, până vineri, la ora 23,00, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, iar Codul galben va fi extins şi va viza 24 de judeţe, respectiv Botoşani, Iaşi, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Sibiu, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Caraş Severin, Hunedoara, Alba şi Cluj.

ANM semnalează că în toate zonele de munte şi de deal se vor cumula cantităţi de precipitaţii de peste 20-25 de litri/mp şi izolat peste 40-50 litri/mp. Vântul va avea intensificări locale cu viteze ce vor depăşi temporar 50-60 km/h. În a doua parte a nopţii de joi spre vineri (23/24 octombrie) şi în cursul zilei de vineri, 24 octombrie, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Carpaţii Orientali şi în jumătatea de nord a Moldovei. Trecător va ninge şi pe crestele celorlalte masive montane.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece până spre sfârşitul lunii octombrie.

Tag-uri: anm, ploi, vremea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ