Prognoza meteo pentru trei zile: Lapoviţă şi ninsoare. Care sunt zonele afectate

| 20 oct, 2014

Luni avem parte de vreme frumoasapeste tot. Se incalzeste, indeosebiin regiunile estice si sud-estice. Maximele termice ajung in intervalul 15-23 de grade.

PROGNOZA METEO PENTRU LUNI, 20 OCTOMBRIE

Luni ne-aduce vreme frumoasa si in incalzire la nivelul intregii tari. In orele diminetii este ceata din loc in loc in zonele joase, dar dupa risipirea ei vom avea atmosfera insorita peste tot. Ploile lipsesc din prognoza, doar vantul va avea unele intensificari pe crestele montane si la malul marii. Maximele termice, in crestere fata de ieri, indeosebi in estul si in sud-estul tarii, ajung in intervalul 15...23 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan este o zi insorita, cu nori foarte putini si vant activ la malul marii. Temperaturile cresc simtitor fata de ieri si vor ajunge la 20...21 de grade Celsius. In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme foarte placuta, cu mult soare si temperaturi in crestere. Maximele urca spre 20, iar cerul se pastreaza curat intreaga zi. Se incalzeste si in jumatatea nordica a Moldovei. Peste noapte vor fi ceva innorari si va ploua slab, pe suprafete restranse.

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures dupa lasarea noptii norii se inmultesc si apar ploi sporadice. Pana atunci vom avea timp frumos si temperaturi destul de placute, de 17...18 grade. In vestul tarii vom avea vreme buna, cu multe perioade insorite si vant domol. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri. In centrul Romaniei este frig la aceasta ora, mai ales depresiuni. Este si ceata si pana la ora 11 avem cod galben pentru judetele Harghita, Brasov si Covasna. Peste zi asteptam vreme frumoasa si in incalzire, cu pana la 18 grade pe partea vestica. In sud-vestul tarii conditiile meteo vor fi foarte bune, asta dupa ce se imprastie ceata matinala. Codul galben de ceata pentru judetele Valcea si Gorj s-a prelungit pana la 11 si a mai fost adaugat si judetul Dolj. Temperaturile cresc usor fata de ziua trecuta.

Incalzirea vremii se va simti si in tinuturile sudice. Pe aici nu prea zarim norii, iar vantul va fi destul de cuminte. Si bucurestenii au parte de o zi foarte frumoasa si in incalzire. Cerul va fi mai mult senin, maxima va ajunge la 21 de grade, iar vantul se va opri la moderat. Peste noapte este posibil sa apara ceata, iar maine dimineata se vor inregistra in jur de 8 grade Celsius. In zonele de munte se anunta vreme placuta, cu multe perioade insorite si fara precipitatii. Vantul va avea intensificari pe creste, iar dupa lasarea noptii ceata isi va face aparitia pe vai si in depresiuni, iar in nordul Carpatilor Orientali ar putea sa cada cativa stropi de ploaie. Maximele din statiuni le vor depasi pe cele inregistrate ieri.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE

Marti va ploua pe zone vaste in vestul, nordul si centrul tarii, iar temperaturile vor scadea in regiunile nordice. Miercurea vin alte ploi in aceleasi zone: vest, nord si centru, iar noaptea si in celelalte regiuni. Temperaturile scad serios in jumatatea vestica; in rest se mentin la valori placute. Ziua de joi ne-aduce ploi aproape peste tot si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare in zonele de munte. Se raceste accentuat si vom avea maxime intre 5 si cel mult 13 grade.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ