Temperatura de MINUS 6 grade Celsius în România. Ce se va întâmpla cu vremea în următoarele zile

| 25 sep, 2014

Prin sud-vest ul Eruopei va patrunde un nou val de ploi care va traversa tot sudul, va ajunge si in zona noastra si va continua sa se deplaseze spre sud-estul extrem.

Joi tendinta va fi de incalzire usoara vor fi si cateva ploi pe inserat iar temperaturile maxime se vor incadra in intervalul 15...22 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan joi nu va ploua iar cerul va fi variabil si chiar senin. Temperaturile maxime vor fi modeste. Racoare va fi si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Cerul va fi curat pe toata durata zilei iar la amiaza vor fi mai putin de 20 de grade.

Mai rece va fi in jumatatea nordica a Moldovei unde vor fi si valori de 14....15 grade. Norii vor fi mai numerosi dar nu va ploua. In nordul Transilvaniei si in Maramures, vremea va fi buna pana pe inserat cand se vor strange norii si va ploua.

In vestul Romaniei, tendinta va fi de incalzire usoara dar chiar si asa nu se vor inregistra mai mult de 19...20 de grade Celsius. In regiunile centrale, vremea va fi buna iar temperaturile vor creste usor si aici.

In sud-vestul tarii, vor fi si unele innorari dar cativa stropi de ploaie pot sa apara mai ales pe inserat si dupa lasarea noptii. Sudul Romaniei, va avea vreme insorita dar racoroasa. Cerul va fi variabil si chiar senin iar maximele vor fi de cel mult 21 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi variabil iar maxima va ajunge la valoarea de 21 de grade. Vantul, va sufla cel mult moderat iar tendinta presiunii atmosferice va fi de scadere.

La munte, vremea va fi buna pana pe inserat cand va ploua in Carpatii Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali. Vantul, va sufla cel mult moderat iar temperaturile maxime vor creste usor in toate statiunile.

Vineri, va ploua, posibil in cantitati mai mari in sud si la munte iar sambata si duminica vremea va fi in general frumoasa. Temperaturile scad usor vineri insa cresc de sambata.

Cea mai scazuta temperatura din aceasta toamna, minus 6 grade Celsius, s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc.

Meteorologii spun ca la miezul noptii de miercuri spre joi temperatura a coborat la limita inghetului si de atunci a scazut continuu, la Statia Meteo Miercurea Ciuc fiind masurata, in jurul orei 6.30, valoarea termica minima de minus 6 grade Celsius.

Vremea a fost deosebit de rece in cursul noptii in tot judetul Harghita, minimele consemnate de meteorologi fiind de minus 4 grade Celsius la Joseni, minus 2,4 grade Celsius la Toplita, iar la Statia Meteo de pe varful Bucin valoarea termica minima masurata joi dimineata a fost de zero grade Celsius.

In municipiul Odorheiu Secuiesc, termometrele au indicat singura minima pozitiva din judetul Harghita, de un grad Celsius.

Mai multe scoli si gradinite din Miercurea Ciuc beneficiaza de incalzire, incepand de miercuri, dupa ce temperaturile au scazut foarte mult in ultimele zile, iar de joi se furnizeaza agent termic si in spitalele racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Din partea asociatiilor de locatari din oras nu exista nicio solicitare pana in prezent, acestea amanand pe cat posibil sa ceara incalzirea apartamentelor din blocuri din cauza facturilor mari la intretinere, dar daca media temperaturilor diurne si nocturne scade sub 10 grade Celsius timp de trei zile, consecutiv, furnizarea agentului termic se va face din oficiu, in baza reglementarilor legale in vigoare.

În municipiul resedinta al judetului Harghita, temperaturile au coborat la pragul inghetului inca de la sfarsitul lunii august, cand in data de 29 a lunii mercurul din termometrele de la statia meteo au aratat zero grade Celsius, prima temperatura negativa, de minus 3,1 grade Celsius, fiind inregistrata in data de 18 septembrie.

Minima absoluta a lunii septembrie in Harghita, de minus 10 grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1977 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta, de 33,8 grade, a fost consemnata de meteorologii din aceeasi localitate in anul 1952.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ