Proiect de ordonanță de urgență privind legea salarizării: Preşedintele va fi cel mai bine plătit bugetar al României

| 11 apr, 12:57

Preşedintele va fi cel mai bine plătit bugetar al României, conform unui proiect de ordonanţă privind legea salarizării. 15 mii de lei va fi cel mai mare salariu din ţara noastră, câştigat de şeful statului. Premierul şi Patriarhul vor primi însă indemnizaţii egale, și anume aproape 14.000 lei. În contrapartidă, cel mai mic salariu de bază pentru bugetari va fi de 1.250 lei.

Potrivit noii grile de salarizare, în privința cadrelor didactice, cel mai mic venit îl va avea un învățător sau educator debutant care va câștiga între 1.270 și 1.581 de lei.

Pe măsura ce crește nivelul de studii, se majorează și salariile. Astfel, un profesor din învățământul preuniversitar va câștiga între 1.350 de lei și 3.470 de lei.

În ceea ce îi privește pe profesorii universitari, cel mai puțin va câștiga un lector care va avea salariul de baza de maxim 3.154 de lei. La polul opus se situează rectorii care vor câștiga până la 9.605 lei, arată proiectul de Ordonanța de urgență privind salarizarea.

Trecând la medici, cel mai mic salariu de baza va fi de 1.470 lei și va fi câștigat de un medic rezident. În același timp, un medic primar va porni de la un salariu de bază de 3.459 și va ajunge până la 4.307 lei, iar un medic primar la urgențe va ajunge la 4.819 lei. La rândul lor, un manager general de spital ar putea beneficia de un salariu de baza de 6.420 lei, iar un director economic de unul în valoare de 4.332 de lei.

În fruntea clasamentului celor mai bine plătiți oameni din stat, stau politicienii. Astfel, președintele României va avea cel mai mare salariu brut din sistemul bugetar, de 15.000 lei, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților vor fi plătiți cu 13.706 lei, ca și prim-ministrul. La rândul lor, senatorii și deputații vor fi platiți cu 10.150 lei, ca și secretarii de stat, în timp ce miniștrii vor câștiga 12.124 de lei, ca și consilierii prezidențiali, dar și ca primarul general al Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ