Proiect legislativ PDL: Reducerea cotei unice la 12% şi creşterea salariului minim pe economie

| 19 iun, 2013

PDL va depune în zilele următoare în Parlament o iniţiativă legislativă privind "măsuri-şoc" de relaxare fiscală, printre care reducerea cotei de impozitare de la 16% la 12%, a contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, a anunţat miercuri deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.

Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Boc, a precizat, la o conferinţă de presă, că această iniţiativă legislativă va prevedea şi majorarea salariului minim pe economie, de la 800 la 1.000 de lei, scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit în echipamente tehnologice.

"Este un pachet de măsuri fiscale cu impact major asupra mediului de afaceri, pentru reducerea poverii fiscale şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei", a explicat Ialomiţianu.

El a spus că aceste măsuri şoc de relansare fiscală trebuie introduse urgent, arătând că "terenul este pregătit", deoarece Guvernul Boc, în perioada 2009-2011, a luat măsuri pentru consolidarea fiscală şi România este stabilă acum din punct de vedere financiar.

"Terenul este pregătit, Guvernul Boc a luat măsuri-şoc pentru consolidarea macroeconomică şi fiscală. România este stabilă din punct de vedere financiar, e momentul să venim să stimulăm economia, să creăm noi locuri de muncă şi trebuie acţiuni urgente", a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că impactul net al aplicării acestui proiect este de 500 de milioane de lei pe an şi că acest măsuri au şi un impact pozitiv imediat, cum ar fi creşterea cu peste 100.000 a locurilor de muncă şi reducerea evaziunii fiscale.

Sursele de finanţare pentru aceste măsuri ar putea fi sumele alocate în buget pentru schema de ajutor de stat, a spus Ialomiţianu, adăugând că aceste ajutoare de stat nu sunt dorite de mediul de afaceri, pentru 2012 fiind prevăzute în buget 900 de milioane de lei din care s-au cheltuit doar 200 de milioane de lei.

"Fac apel la USL să sprijine şi să voteze această iniţiativă legislativă, pentru că este un lucru foarte bun pentru economie şi populaţie", a mai spus Ialomiţianu, arătând că a discutat cu parlamentari de la PNL şi PSD, care ar fi apreciat că este o lege bună şi necesară, dar trebuie să respecte disciplina de partid.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ