Proiectul privind pensiile parlamentarilor, trimis înapoi la comisie

| 06 oct, 14:17

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a decis să retrimită la comisia de specialitate, pentru două săptămâni, cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe proiectul legii privind indemnizațiile speciale pentru parlamentari, relatează Agerpres.

Cel care a cerut acest lucru a fost liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputaților, Marian Neacșu.

"Motivația pentru care am cerut retrimiterea la comisie este că util e ca acest proiect legislativ să mai aibă cel puțin o adăugire, aceea a fost o preocupare constantă din partea grupului nostru, se referă la durata de când se intră în indemnizație. S-au vehiculat la început șase luni, apoi șase luni în mai multe mandate, apoi șase luni de-a lungul unui singur mandat, apoi de la nivel de un mandat s-a revenit acum la un an și noi vrem să vă propunem să se intre în indemnizația respectivă abia după ce se împlinește un mandat pentru că asta este și procedura europeană. Ăsta este motivul pentru care dorim să fie retrimis la comisie", a spus Neacșu.

Liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, a solicitat în schimb dezbaterea raportului Comisiei de statut și respingerea proiectului de lege.

"Regulamentul spune că, în situația în care se află acum, plenului reunit al celor două camere i se supune dezbaterii raportul comisiei de specialitate, dar votul final se supune proiectul de lege în care se include și raportul comisiei. Eu asta am solicitat, să votăm împotriva legii, nu a raportului. Se clarifică astfel lucrurile și nu vom mai avea pe ordinea de zi un asemenea proiect de lege. Fiți sinceri, cei din majoritate, vă doriți acest proiect de lege, treceți-l, dar treceți-l singuri și asumați-vă responsabilitatea!", a spus Nicolăescu.

Pentru retrimiterea la comisie au votat 269 de parlamentari, împotrivă au votat 142, iar 13 s-au abținut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ