Proprietăţile miraculoase ale germenilor de grâu

| 20 ian, 2014

Germenii de grau ofera elemente nutritive necesare dezvoltarii noastre. Pentru a cunoaste proprietatile germenilor de grau, am intocmit o lista cu cele mai importante beneficii pentru organismul nostru.

Sunt bogaţi în nutrienti

Doar doua linguri de germeni de grau contin 4 g de proteine, 9 g de carbohidrati si 1,5 g grasimi saturate. Putem obtine necesarul zilnic de fibre de la 115 g de germeni de grau.

De asemenea, germenii de grau contin vitamine B, acizi grasi sanatosi, fier, calciu, zinc si magneziu. Sunt si una dintre cele mai importante surse de acid folic, care este benefic pentru femeile insarcinate sau care isi doresc copii.
Are un index glicemic scazut, fiind un aliment potrivit pentru diabetici.

Reduc nivelul de colesterol

Fitosterolii din germeni de grau sunt compusi steroizi care ajuta la scaderea nivelului de colesterol general, dar  si a LDL, cunoscut sub numele de colesterol rau.

Intr-un studiu realizat de Institutul National in Sanate si Cercetare Medicala din Marsilia, Franta, participantii care au consumat un sfert de cana de germeni de grau cruzi in fiecare zi, timp de 14 saptamani, au aratat o reducere de 15,4% a LDL.

Lupta impotriva cancerului si a artritei

Un studiu publicat de Jurnalul de Cancer Britanic arata ca germenii de grau fermentati scad raspandirea cancerului de colon, reduc  recidivarea lui si cresc sansele la supravietuire.  De asemenea, anumite experimente clinice in Reumatologie arata o scadere a rigiditatii articulatiilor la pacientii care au consumat grau fermentat timp de 6-12 luni.

Cum consumam germenii de grau

Asa cum am spus, germenii de grau sunt foarte bogati in nutrienti, asa ca ar fi bine daca evitam gatitul lor.  Putem sa ii adaugam in iaurt,  in cereale sau in shake-urile de proteine.

Putem inlocui o parte din faina folosita la gatit cu germeni de grau, de exemplu pentru clatite sau in loc de pesmet pentru prajit. 

Pentru a-si pastra prospetimea, pastrati germenii de grau intr-un recipient etans in frigider.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ