PROTEST al ciobanilor faţă de prevederile Legii Vânătorii. Tot mai multe asociaţii susţin manifestaţia

| 14 dec, 09:04

Asociaţia crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine, porcine din România (ACEBOP) sprijină iniţiativa oierilor privind organizarea mitingului din 15 decembrie 2015 şi anunţă oficial participarea la acest protest, transmite Agerpres.

Intrarea in vigoare a Legii nr. 149 din 2015 care modifică Legea Vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407 din anul 2006 prejudiciază in mod abuziv crescătorii de rumegătoare din România, dreptul la asociere al vânătorilor şi îngrădeşte dreptul la proprietate, potrivit unui comunicat al Asociaţiei. 

'În epoca dialogului social instituţionalizat, asociaţiile crescătorilor de animale nu au fost consultate cu ocazia modificării unei legi dintr-un domeniu atât de sensibil. Într-o perioadă acută a existenţei noastre, marcată de boli şi restricţii comerciale, de preţuri la carne mult sub cele ale altor state membre, de ajutoare naţionale şi comunitare întârziate, controale întărite şi abuzive, falimentarea multor crescători, ajungerea in imposibilitatea de plată a datoriilor către bănci şi imposibilitatea susţinerii propriilor familii, suntem puşi în faţa unei legi cu care nu suntem de acord şi pe care nu o vom accepta", precizează reprezentanţii crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine, porcine din România. 

În acest context, ACEBOP solicită abrogarea Legii nr. 149 din 2015 şi susţine crescătorii de animale 'în dorinţa lor de dreptate, fără compromisuri". 

Crescătorii de animale vor să protesteze marţi, 15 decembrie, la Palatului Parlamentului, faţă de prevederile acestei legi, considerând că această lege încalcă grav dreptul la proprietate pentru că interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine. 

Până în prezent, 3.000 de crescători au anunţat că vor susţine aceste proteste.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ