Proteste la Guvern faţă de creşterea preţurilor la gaze şi energie

| 19 iun, 2013

Aproape o mie de sindicalişti protestează, astăzi, în faţa Guvernului, cerând stoparea calendarului de creştere a preţurilor la gazele naturale şi energia electrică.

La protest au venit sindicalişti din mai multe judeţe, printre care Galaţi, Iaşi, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Dâmboviţa şi Sălaj. Liderii sindicali au anunţat că se strâng semnături de la toţi protestatarii, pentru stoparea liberalizării preţurilor la gaze şi energie, listele urmând să fie depuse la guvern.

Sindicaliştii afişează pancarte cu mesaje printre care "Austeritatea distruge economia românească", "USL, ce mai e? Sărăcie lucie", "Suntem săraci şi disperaţi" şi "Noi suntem România".

La manifestaţia numită de organizatori "protest de priveghi" a fost adus şi un sicriu de copil, pe care a fost scris textul "Truda părinţilor". Lângă sicriu se află un sindicalist îmbrăcat într-un personaj simbolizând Moartea, cu pelerină pe care scrie "FMI", glugă, coasă şi mască sub formă de cap de mort.

La începutul protestului, manifestanţii au fost anunţaţi de liderii lor că o delegaţie a protestarilor va fi primită în sediul Guvernului, la discuţii cu premierul Victor Ponta. Câteva minute mai târziu, în piaţă s-a făcut un nou anunţ, potrivit căruia reprezentanţii sindicaliştilor ar urma să discute cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană.

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea-Metal şi Federaţia Generală a Sindicatelor Familia. Organizatorii anunţaseră marţi că la protest sunt aşteptaţi 2.000 de membri ai celor patru federaţii din industrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ