Niţă: Gazele naturale produse în România pot fi vândute pe bursă

| 19 iun, 2013

Gazele naturale produse în România ar putea să fie vândute pe bursă, a anunţat, astăzi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

"Am avut azi discuţii cu sindicatele din industria petrochimică. Sigur, există nemulţumiri referitoare la creşterea preţului la gaze naturale. Ne-am înţeles cu ei ca săptămâna viitoare, împreună cu patronatele, la departamentul pentru energie să avem încă o discuţie. Propunerea noastră va fi, probabil, ca întreaga cantitate de gaze naturale produsă în România să fie vândută pe bursă", a afirmat Niţă.

Astăzi, proape o mie de sindicalişti protestează în faţa Guvernului, cerând stoparea calendarului de creştere a preţurilor la gazele naturale şi energia electrică.

La protest au venit sindicalişti din mai multe judeţe, printre care Galaţi, Iaşi, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Dâmboviţa şi Sălaj. Liderii sindicali au anunţat că se strâng semnături de la toţi protestatarii, pentru stoparea liberalizării preţurilor la gaze şi energie, listele urmând să fie depuse la guvern.

Sindicaliştii afişează pancarte cu mesaje printre care "Austeritatea distruge economia românească", "USL, ce mai e? Sărăcie lucie", "Suntem săraci şi disperaţi" şi "Noi suntem România".

Protestul este organizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Sindicală a Siderurgiştilor METAROM, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea-Metal şi Federaţia Generală a Sindicatelor Familia. Organizatorii anunţaseră marţi că la protest sunt aşteptaţi 2.000 de membri ai celor patru federaţii din industrie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ