Ponta: Consumatorii vulnerabili nu vor simţi creşterea preţului gazelor

| 01 iul, 2013

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, într-o intervenţie de la Beijing, faptul că familiile care au venituri reduse nu vor resimţi creşterea cu opt procente a preţului gazelor naturale.

"Nu se confruntă chiar toată populaţia cu creşterea preţului, pentru că am luat măsuri din timp şi avem resursele pentru consumatorii vulnerabili, acele familii care au venituri mai mici, şi, deci, aceia nu vor simţi creşterea preţului. Tot de azi creşte salariul minim şi sper ca lucrul ăsta să se simtă în buzunarele tuturor. Am reuşit să ţinem echilibru între venituri şi acel calendar pe care România trebuia să îl adopte, l-a adoptat Guvernul Boc, nu-l critic pentru asta, şi pe care evident trebuie să îl punem în aplicare", a spus Ponta, la o emisune TV.

Totodată, premierul a menţionat că eşecul proiectului Nabucco a fost unul "aşteptat", explicând că în acest caz a fost vorba despre "motive economice şi geopolitice".

"La nivel politic ştiam de mult. Au fost motive economice şi geopolitice. Ar fi fost bine să se facă pentru Bulgaria, România, Ungaria, Austria, Polonia, ţările Europei Centrale. Faptul că nu se face ne arată cu atât mai mult că trebuie să exploatăm resursele noastre din Marea Neagră şi cele din zona gazelor de şist, în aşa fel încât să fim independenţi energetic şi eventual să şi exportăm în regiune", a adăugat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ