UPDATE Deputatul şpăgar, Gheorghe Coman, poate fi arestat

| 27 dec, 2013

Deputatul Partidului Conservator Gheorghe Coman a rămas fără imunitatea parlamentară, după ce 190 dintre colegii sai au votat pentru arestarea preventivă a acestuia, în timp ce 34 s-au pronunţat împotrivă.

Deputaţii PSD, PNL, PC, PDL şi PP-DD au anunţat, în plenul Camerei, înaintea procedurii de vot, că vor vota pentru solicitarea Parchetului General. 

Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicită încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman, acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor avizase favorabil această cerere. Votul în plen a fost cu bile, iar Gheorghe Coman nu s-a prezentat la şedinţă.

Ministerul Justiţiei a anunţat săptămâna trecută, joi, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

"Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arată în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ