PSD pune la cale un mega-miting pentru Dăncilă

| 21 mai, 11:59

PSD pune la cale um mega-miting pentru Dăncilă! Biroul permenant al PSD se întrunește astăzi pentru a decide dacă partidul face un miting de susținere pentru Vorica Dăncilă. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat deja că ALDE va participa la miting în cazul în care acesta are loc, informează Realitatea TV.

PSD pune la cale um mega-miting pentru Dăncilă! Inițiativa organizării unui miting de susținere pentru premierul Dăncilă a apărut după ce liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare penală împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei, de prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, de înaltă trădare şi de divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că plângerea penală depusă de liderul PNL este ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Mai mult, Dragnea a spus că preşedintele Iohannis practică şantajul pentru a prelua guvernarea şi că nu se poate avea niciun fel de relaţie cu şeful statului.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la Parlament, că dacă PSD va organiza un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, atunci membrii ALDE vor participa la această acţiune.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut de trei ori demisia premierului Viorica Dăncilă, în ultimele săptămâni, iar joi liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva acesteia, acuzând-o de uzurparea funcţiei și de înaltă trădare.

PSD a mai intenționat să organizeze un mega-miting, dar a renunțat.

"Suntem în aceeaşi situaţie foarte clară, adică neavând legea referendumului promulgată, nu putem discuta de un calendar de acţiuni pentru că nu avem momentul zero. Nu avem momentul respectiv. Discuţia a rămas, avem doar problema datei. Se poate spune absolut orice. Ne menţinem în continuare suţinerea pentru Referendum. În ceea ce priveşte comunitatatea LGTB, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. Trebuie legiferat clar situaţia familiilor monoparentale", spunea Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ