Puterea vântului ar putea genera o cincime din curentul mondial în 2050, de 10 ori mai mult decât azi

| 25 oct, 2013

Energia globală ar putea fi asigurată în 2050 în proporţie de 18% de puterea vântului, faţă de 2,6% cât reprezintă acum, se arată într-un raport al Agenţiei Naţionale de Energie.

"Cei aproximativ 300 GW de capacitate eoliană, cumulată, în prezent, la nivel mondial, ar trebui să crească de 8-10 ori, iar investiţiile, de peste 78 miliarde de dolari, înregistrate în anul 2012, să ajungă la 150 de miliarde de dolari ca această previziune să devină realitate", se arată în raport.

Randamentul industriei eoliene este mai mare azi decât în trecut, fiind rezultatul tehnologiilor mai performante: turbinele sunt mai înalte, mai puternice şi sunt construite din materiale mai uşoare. Problemele de care s-ar putea lovi investitorii în eoliene sunt legate de modalitata de preluare a curentului produs de reţele.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ