Radu Mazăre: Am o problemă cu legea prin care se limitează plăţile cash

| 06 feb, 2014

Primarul municipiului Constanţa Radu Mazăre a declarat joi că nu este de acord cu proiectul de lege care limitează tranzacţiile în numerar la 10.000 de lei pentru persoanele fizice, iar acest lucru îl va pune în discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

'Am o problemă, în primul rând cu legea pe care vor să o promoveze, prin care vor să limiteze plăţile cash-ului, nu cred că e normal. Am să spun de ce. Pentru că am văzut ce s-a întâmplat în Italia, Italia este singura ţară în care funcţionează o asemenea lege şi sunt cu economia paralizată. Toţi italienii pleacă să facă cumpărături în cash în Germania, Austria, Elveţia, ţările învecinate, mie mi-e uşor că sunt lângă bulgari. Nu-i normal ca cash-ul pe care îl am eu, tu şi oricare dintre noi să mă oblige să îi tranzacţionez prin bancă, să-mi ia banca comisioane, să poată să dea banca faliment şi să pierd toţi banii sau dacă, Doamne fereşte, România intră într-o incapacitate de plată ca Cipru să-mi confişte mie banii, sunt bani munciţi. O să discutăm această problemă, de aceea am venit aici, văd că premierul o susţine şi ministrul de Finanţe, liberal, culmea, care ar fi trebuit să fie mai deschis la minte', a spus Mazăre înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

El a adăugat că această măsură nu va fi în favoarea României şi a românilor.

'Tot capitalul, speriat de constrângeri financiare din Europa, încearcă alte căi unde să fugă şi vrea să vină spre România şi eu pun aceleaşi restricţii când văd că acolo merge prost, e rău pentru ţară. Eu cred că mare parte a românilor şi-au pus nişte bani şi când au văzut instabilitatea bancară îi ţin la saltea. Hai să ne gândim că de fapt în lume criza financiară a fost adusă de bănci, ele au furat cel mai mult, ei au dat faliment şi au sărăcit oamenii, atunci de ce să mă obligi pe mine ca pentru munca mea să mă duc şi să risc la nişte privaţi care s-ar putea să fure, să dea faliment peste două luni, nu mi se pare normal', a încheiat primarul din Constanţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ