Update. DNA: Radu Mazăre este urmărit penal pentru abuz în serviciu

| 05 feb, 2014

Radu Mazăre, a anunţat, la ieşirea de la DNA Constanţa, unde a stat aproximativ 15 minute, că i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în trei noi dosare legate de retrocedări de terenuri.

Update. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost chemat miercuri de procurori la DNA Constanţa.

Mazăre a precizat că nu există nicio plângere la DNA din partea respectivilor cetăţenii, procurorii autosesizându-se în acest caz.

Radu Mazăre, a anunţat, la ieşirea de la DNA Constanţa, unde a stat aproximativ 15 minute, că i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în trei noi dosare legate de retrocedări de terenuri.

"E vorba despre, dar nu ştiu dacă am voie să vă spun pentru că m-a certat avocatul, întrucât conform noului Cod penal nu mai ai voie să spui în momentul anchetei despre ce te anchetează. E vorba despre un doctor care a fost moştenitorul bunicii sale şi a avut 300 de metri pătraţi şi i-am dat retrocedare cu hotărâre de instanţă, i-am dat un teren în compensare şi în hotărârea de instanţă spunea s-o trimitem la Fondul Proprietatea, pentru că noi în data respectivă nu aveam terenuri. Am dat dispoziţia după trei luni, când aveam terenuri. Legea spune că dacă ai teren, să-i dai teren. E un doctor, nu-i dau numele, e un medic dermatolog din Constanţa, sunt 4-5 dermatologi în Constanţa, îl ştiţi. Şi al doilea este un nene care a avut o notificare de 100 de metri pătraţi, tot moştenitor, tot al unei bunici sau ceva de genul ăsta, cu o sută de metri, i-am dat 60 de metri, pentru restul l-am trimis la Fondul Proprietatea. Mi-a dat Prefectura înapoi, mi-a zis să scriu suprafaţa, am scris suprafaţa, procurorul n-a văzut-o şi a zis că l-am prejudiciat şi a început urmărirea penală. Deci cam asta ştiu eu din poveşti. Nu există nicio plângere, oamenii sunt mulţumiţi. Hotărârea de instanţă pentru doctorul dermatolog, am o hotărâre cu un an anterior în care spune judecătorul în lămurirea hotărârii de instanţă", spunea Radu Mazăre la intrarea în sediul DNA, întrebat despre dosarele în legătură cu care a fost citat, potrivit Mediafax.

Totodată, Mazăre a spus că în zilele următoare le va prezenta procurorilor anticorupţie un memoriu pentru a răspunde la solicitările procurorilor privind ancheta în acest caz.

Mazăre mai este vizat de un dosar DNA pentru retrocedări ilegale de terenuri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti stabilind la şedinţa de marţi, 4 februarie, un nou termen pentru 1 aprilie.

La termenul de marţi al procesului, procurorul de şedinţă le-a cerut judecătorilor să nu mai fie efectuată o expertiză, aşa cum se stabilise anterior, privind evaluarea terenurilor retrocedate de Primăria Constanţa, susţinând că obiectivele acestei expertize nu au fost stabilite de instanţă, ci de către inculpaţi.

Instanţa a dispus şi trimiterea unei adrese către Ministerul Mediului pentru a se identifica regimul juridic al plajelor aferente municipiului Constanţa şi staţiunii Mamaia din 1998 până în prezent.

La finalul şedinţei de judecată, Radu Mazăre a spus că atitudinea procurorului este 'o bagabonţeală'.'Este o bagabonţeală. Adică să vii şi să soliciţi în instanţă să nu se mai efectueze expertizele, când instanţa a aprobat acest lucru. Când tu nu ai făcut o expertiză şi să vrei să mă judeci pe mine, că nu mă judecă pentru mită, nu mă judecă pentru corupţie, mă judecă pentru subevaluări, şi să nu permiţi să aflăm adevărul. Să vii să spui că nu este nevoie, este o bagabonţeală', a declarat Mazăre.

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Celelalte persoane trimise în judecată de DNA în acest dosar sunt funcţionari din Primăria Constanţa, funcţionari în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa (OCPI), mandatari, notari publici, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite, cesionari cumpărători de drepturi succesorale (printre care şi Cristian Borcea), interpuşi cumpărători de terenuri şi un evaluator agreat de Primăria Constanţa, acuzaţi de procurori de săvârşirea de infracţiuni asimilate şi în legătură directă cu infracţiuni de corupţie sau de complicitate sau instigare la aceste infracţiuni.

Citeşte şi: Radu Mazăre despre noul cod penal: Staţi liniştiţi, dosarul meu nu se prescrie

Tag-uri: DNA, Radu Mazăre
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ