Rafila, la deschiderea anului universitar la Universitatea de Medicină: Nu uitaţi de interacţiunea cu bolnavul, cu pacientul

| 03 oct, 19:50

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, luni, studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” să nu uite de interacţiunea cu pacientul, precizând că oamenii au nevoie de empatie. El le-a mai recomandat viitorilor medici trebuie să încerce să îşi desfăşoare activitatea profesională în România, menţionând că ţara are nevoie de ei.

 

Alexandru Rafila a fost prezent, luni, la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, afirmând că actualii studenţii sunt generaţia în care digitalizarea şi telemedicina vor deveni dominante.
“Sunteţi generaţia în care digitalizarea, telemedicina, inteligenţa artificială vor deveni dominante în ceea ce priveşte dezvoltarea dumneavoastră profesională şi cu siguranţă veţi avea alte oportunităţi decât am avut noi în a interacţiona şi a furniza ceea ce ştiţi dumneavoastră către pacienţi. Dar vreau să vă rog un lucru care este extrem de important: Nu uitaţi de interacţiunea cu bolnavul, cu pacientul! Oamenii au nevoie de empatie, au nevoie de sprijinul dumneavoastră, au nevoie să vă împărtăşească durerile lor, problemele lor şi să ştiţi că dacă veţi fi empatici, veţi fi apropiaţi de pacienţi, lucrul ăsta s-ar putea să contribuie la vindecarea lor în proporţie la fel de mare ca şi soluţia terapeutică pe care le-o administraţi”, a afirmat Rafila.
El a precizat că vocaţia de a fi medic, farmacist, asistent medical este legată de interacţiunea şi empatia pentru pacienţi.
Ministrul Sănătăţii a mai transmis studenţilor să încerce să îşi desfăşoare activitatea profesională în România.
“Ar fi foarte multe lucruri de spus. Important este să vă faceţi datoria faţă de voi înşivă, în primul rând, faţă de părinţii voştri, care v-au ajutat să ajungeţi studenţi, şi să încercaţi să aduceţi ceea ce învăţaţi în România. Să încercaţi să vă desfăşuraţi activitatea profesională în România, care are nevoie de voi”, a mai declarat Alexandru Rafila.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ