Ramona Mănescu: FMI a propus insolvenţa companiilor CFR Marfă şi CFR Călători

| 15 dec, 2013

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a propus insolvenţa companiilor de stat CFR Marfă şi CFR Călători, dar acceptat obiecţia autorităţilor române, cu condiţia restructurării şi rentabilizării celor două societăţi, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV.

Din punctul meu de vedere nu este (insolvenţa - n.a.) chiar cea mai bună soluţie (...) FMI a propus insolvenţa CFR Marfă şi CFR Călători. Am respins ideea, din start, ca în scrisoarea de intenţie agreată cu FMI să se scrie că trebuie să intre în insolvenţă. FMI a acceptat această obiecţie, cu condiţia ca noi să restructurăm, să rentabilizăm (...) în 2014, până la finalul anului', a afirmat Ramona Mănescu.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat recent întrucât clauzele suspensive de care era condiţionată finalizarea tranzacţiei nu au fost îndeplinite, iar cumpărătorul, Grup Feroviar Român, nu a plătit întreaga sumă licitată până la 14 octombrie, când era data-limită prevăzută în Hotărârea de Guvern.

Compania Grup Feroviar Român a fost declarată pe 20 iunie 2013 câştigătoare a competiţiei pentru privatizarea CFR Marfă, iar contractul de vânzare-cumpărare a pachetului de 51% din capitalul social al societăţii către societatea comercială Grup Feroviar Român a fost semnat în data de 2 septembrie 2013. Preţul oferit de GFR a fost de 202 milioane de euro,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ