Surpriza pe care o pregăteşte Tarom

| 15 dec, 2013

Flota de aeronave a companiei Tarom va fi reînnoită, ministerul fiind în discuţii cu mai multe companii pentru a găsi pachete de finanţare accesibile, a precizat ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, invitată la o emisiune televizată.

"În momentul acesta se discută la nivelul conducerii Tarom-ului găsirea celei mai bune soluţii pentru înnoirea flotei.(...) După toate discuţiile cu absolut toate companiile care au venit şi au ofertat, se discută pachete şi soluţii financiare prin care să putem să înnoim această flotă fără costuri foarte mari şi cu costuri pe care Tarom-ul şi le poate permite în momentul acesta", a explicat ministrul Transporturilor.

La jumătatea lunii trecute, Mănescu a explicat că în urma discuţiilor cu reprezentanţii operatorului a ajuns la concluzia că flota Tarom trebuie unificată.

"Toată lumea a fost de acord că trebuie unificată flota. Sunt prea multe tipuri de avioane, care creează costuri foarte mari şi profit aproape deloc", a declarat ea la conferinţa Mediafax Talks about Aviation.

George Marin, vicepreşedinte business strategy la Tarom, a declarat că există două variante pentru schimbarea flotei aeriene, şi anume închirierea şi vânzarea-cumpărarea. În opinia lui, varianta închirierii de aeronave ar fi mai eficientă, în timp ce vânzarea-cumpărarea ar reprezenta o variantă "mai problematică".

"Analizele pe care le-am efectuat până în momentul de faţă evidenţiază două posibile soluţii pentru optimizarea flotei. O soluţie ar fi de tipul lease-in, lease-out, respectiv închirierea unei părţi a flotei existente către terţi, şi introducerea tipurilor de aeronave pe cre noi considerăm că ar trebui să le avem pentru a creşte eficienţa economică (...) A doua variantă pentru optimizarea flotei, care este un pic mai problematică, ar putea fi reprezentată de achiziţia de avioane odată cu înstrăinarea celor existente în flotă", a spus Marin, care a estimat un orizont de timp pentru schimbarea flotei aeriene a Tarom cuprins între doi şi patru ani, a arătat el.

Mănescu: Nu se vor tăia din rutele interne ale Tarom

Mănescu a precizat totodată că nu se vor tăia din rutele interne ale operatorului.

"Eu sper să se înmulţească rutele interne pentru că la nivel naţional Tarom-ul are oarecum monopol şi ar fi păcat să nu folosim acest potenţial", a spus ea la "După 20 de ani".

În ceea ce priveşte legătura dintre Capitală şi Aeroportul Otopeni, Mănescu a precizat că la minister sunt analizate mai multe variante, în condiţiile în care costurile construirii unei linii de metrou sunt prea ridicate.

"Există şi varianta aceasta de a folosi calea ferată. Avem discuţii cu CFR Infrastructură şi încercăm să vedem cum putem să conectăm cele două, să conexăm cele două proiecte în aşa fel încât să folosim infrastructura pe care o avem. Putem face metrou de suprafaţă", a precizat ministrul Transporturilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ