Raport sumbru: peste 50.000 de tineri mor anual în Rusia din cauza consumului de droguri

| 20 noi, 2014

Peste 50.000 de tineri mor anual în Rusia din cauza consumului de droguri, a semnalat joi directorul Serviciului Federal rus pentru controlul stupefiantelor, Viktor Ivanov.

'Consumul de droguri provoacă o mortalitate fără precedent în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani. Peste 50.000 de persoane mor anual', a indicat Ivanov în cadrul unei şedinţe a guvernului rus, după cum transmite RIA Novosti.

Potrivit responsabilului de la Moscova, Rusia depăşeşte cu mult la acest capitol ţările industrializate din Europa şi Asia. 'În Japonia, numărul tinerilor care mor din cauza consumului de droguri este de 20 de ori mai mic decât în Rusia, iar în Europa - de 12 ori', a mai indicat directorul Serviciului Federal rus pentru controlul stupefiantelor.

Dependenţa de droguri este una dintre problemele de sănătate publică cele mai grave cu care se confruntă Rusia. Consumul de droguri în această ţară a explodat după prăbuşirea URSS şi a atins apogeul în a doua jumătate a anilor '90.

Citește și: ALARMANT! Un nou DROG provenit din Rusia devine tot mai popular în occident. Efectele sunt CUMPLITE!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ