AVERTISMENT! Numărul consumatorilor de etnobotanice este în creștere, NIMENI nu face nimic

| 04 feb, 14:36

AVERTISMENT din partea specialiștilor: numărul consumatorilor de etnobotanice este în creștere, dar NIMENI nu vrea să recunoască acest fenomen îngrijorător, dat fiind faptul că mulți tineri și-au pierdut viața din această cauză.

„În ultimii doi ani, ne lovim de acest flagel al consumului de etnobotanice, atât la copii care ne vin în sistem cât şi la cei din sistem, fiindcă merg la şcoală normală, merg în comunităţi şi am descoperit în ultima perioadă că sunt foarte vulnerabili şi foarte căutaţi pentru a fi atraşi în asemenea cercuri vicioase. Am informat şi ATOP la nivel local, am încercat să avem colaborări cu şcolile, dar foartă multă lume e reticentă în a recunoaşte acest fenomen. O părere şi personală şi profesională: există o reticenţă în a recunoaşte acest fenomen. (…) Asta ne sperie foarte mult, fiindcă nu avem specialişti pregătiţi. Chiar şi psihologii absolvenţi din anii trecuţi n-au prea făcut cursuri pe specificul adicţiilor. Mulţi vin spre noi doar când nu mai fac faţă ei, ca şi familii”, a declarat Violeta Milaş, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Directorului DGASPC Sălaj subliniază faptul că, în cazul consumului de etnobotanice, tinerii au un comportament mult mai violent decât în cazul consumului de alcool.

Citeşte şi: DIICOT, la 10 ani de activitate: Peste 30.000 de persoane judecate, 8,5 tone de droguri confiscate

Milaş reclamă, totodată, faptul că în judeţ nu există centre specializare pentru tratarea consumatorilor.

„Consumul de etnobotanice poate da tulburări majore de comportament. Am avut un caz cu un copil de 14 ani care, sub influenţa etnobotanicelor, preluat de noi în regim de urgenţă, a distrus uşa, geamurile şi pereţii încăperii unde se afla. Ăsta e numai un singur exemplu. Asta ne sperie. Dacă mai beau alcool, nu devin aşa de violenţi, dar după etnobotanice sunt foarte violenţi. Aici este spaima noastră şi ne tot gândim ce să facem, dar nu ne putem apăra de exterior. Nu există centre specializate la noi, iar la Cluj-Napoca sunt super aglomeraţi. Noi nu avem neuropsihiatrie infantilă în Sălaj, ca să vezi tulburările de comportament”, afirmă Violeta Milaş.

Citeşte şi: Razii la o grupare care se ocupa de producerea şi vânzarea etnobotanicelor. Zeci de tineri au ajuns în spital

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ