Update. Rareş Bogdan, propus la şefia TVR, a fost respins de Parlament

| 17 dec, 2013

Update. Rareş Bogdan a fost respins de Parlament. PSD boicotează votul în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru desemnarea noului preşedinte al televiziunii publice. Candidatul propus de PNL, Rareş Bogdan, riscă să nu adune suficiente voturi pentru a fi instalat în fruntea SRTv

Update. Rareş Bogdan, propus de PNL la şefia TVR, a fost respins de Parlament.

Validarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost respinsă de Parlament, pentru că nu a fost cvorum, au precizat surse parlamentare.

Conform surselor citate de Mediafax, numirea lui Rareş Bogdan a întrunit 174 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă".

Pentru a se întruni cvorumul, era necesar ca minimum 291 de parlamentari să voteze. Parlamentarii PDL s-au retras din sală înaintea votului.

De asemenea, din partea PSD au fost prezenţi doar liderii de grup şi alţi câţiva parlamentari.

Majoritatea parlamentarilor PSD şi UNPR lipsesc de la şedinţa de plen, fapt care pune sub semnul întrebării constituirea cvorumului necesar. La rândul lor, democrat-liberalii au părăsit lucrările în semn de protest faţă de faptul că nu se dă un vot şi pe componenţa Consiliului de Administraţie al SRTv. Această decizie acutizează problema cvorumului cu care se confruntă liberalii, scrie RomâniaTV.net.


Realizatorul de televiziune Rareş Bogdan a fost avizat favorabil în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), marţi, de Comisiile de cultură din Parlament.

Rareş Bogdan a fost singurul candidat audiat pentru funcţia de director general interimar al SRTv. El a fost propus pentru această funcţie de PNL.

Avizul favorabil dat de deputaţii şi senatorii din Comisiile de cultură ale Parlamentului reprezintă primul pas pentru numirea în funcţia de director general interimar al SRTv a lui Rareş Bogdan.

Numirea directorului general interimar al TVR poate fi făcută doar în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Plenul Parlamentului urmează să ia în discuţie în şedinţa de marţi, care a fost convocată de la ora 16.00, avizul favorabil ca Rareş Bogdan să fie numit în funcţia de director general interimar al TVR.

Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX că PSD îl va susţine la şefia TVR pe Valentin Nicolau în Comisiile de Cultură.

Însă preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat luni, la finalul reuniunii grupului senatorilor PSD, că partidul pe care îl conduce nu va face o propunere pentru şefia TVR, afirmând că aşteaptă propunerea din partea PNL.

Liderul PSD a admis, totuşi, că la nivelul partidului s-a discutat despre varianta propunerii lui Nicolau.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat însă, marţi, că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a televiziunii publice.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice, Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Pe de altă parte, numirea directorului general interimar al SRTv reprezintă un prim pas în direcţia numirii unui nou Consiliu de Administraţie al TVR, care trebuie făcută tot de Parlament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ