Noi tensiuni în USL din cauza numirii noului şef la TVR

| 17 dec, 2013

Nominalizarea din partea PNL a lui Rareş Bogdan pentru postul de preşedinte-director general al televiziunii publice a provocat nervozitate în rândul parlamentarilor social-democraţi.

O parte din aceştia nu agreează numirea lui Rareş Bogdan la TVR astfel încât este luat în calcul un boicot la votul din plenul Parlamentului. Potrivit unor surse din PSD, numirea lui Bogdan nu va întâmpina dificultăţi în comisiile de cultură şi mass-media, dar la votul din plen mai mulţi social-democraţi vor să absenteze astfel încât să nu există cvorum.

Chiar şi în cazul în care va fi cvorum, un vot împotrivă dat de o parte dintre parlamentarii PSD, conjugat cu voturile împotrivă ale opoziţiei, ar duce la respingerea candidaturii lui Rareş Bogdan, informează RomâniaTv.net.

Deocamdată, liberalii încă mai negociază cu realizatorul TV, acesta punând condiţia să aibă dreptul la o emisiune săptămnală pe postul public de televiziune.

O eventuală amânare a instalării noului preşedinte-director general al TVR ar putea avea repercusiuni asupra anagajaţilor instituţiei deoarece aceştia nu-şi vor putea primi salariile fără semnătura unui nou şef.

Liberalii, în urma unor discuţii informale în USL, au decis să-l propună la conducerea televiziunii publice pe jurnalistul Rareş Bogdan, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a arătat că, de vreme ce PSD nu a venit cu o altă propunere, social-democraţii ar urma să sprijine soluţia propusă de PNL.

"În legătură cu televiziunea au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu prin vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune Rareş Bogdan. Am văzut că n-au altă propunere dânşii, înţeleg că o sprijină pe asta. (...) Probabil, mâine, vor avea loc toate procedurile", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la rândul său, că PSD nu va face o propunere pentru ocuparea funcţiei de preşedinte interimar la TVR. Liderul PSD a precizat că fostul şef al televiziunii publice, Valentin Nicolau, a fost prezent luni la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD pentru a-i prezenta situaţia financiară de la final de an a TVR.

El a adăugat că Nicolau nu a fost chemat la o discuţie despre nominalizarea şefului TVR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ