Răzvan Nicolescu: România este pregătită, chiar şi dacă Rusia ar întrerupe gazul

| 03 oct, 2014

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că reducerile cantităţilor de gaz pe care Gazprom le livrează către România sunt mici şicane în relaţia Federaţiei Ruse cu Uniunea Europeană.

Ministrul a afirmat că România este una din puţinele ţări din Uniunea Europeană care nu ar suferi în cazul unei sistări totale a furnizării de gaz metan, datorită stocurilor deja efectuate, dar şi a celor care se adaugă zilnic din producţia internă.

Citeşte şi: Gazprom a redus livrările de gaze în România cu 13%

"Joi a existat o reducere de 6%, miercuri, una de 13%, însă, vorbim de nişte volume foarte mici, 0,2 milioane de metri cub pe zi, în condiţiile în care România produce 31 milioane de m.c. în aceste zile şi consumă 23 milioane m.c. Am discutat inclusiv cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti situaţia acestor reduceri. Sunt nişte mici şicane făcute în relaţia cu Uniunea Europeană. Ceea ce vă pot spune, însă, cu toată responsabilitatea, este că România este pregătită să-i facă faţă oricărei situaţii. Avem în depozite, deja, cu un miliard m.c. de gaz mai mult decât e obligaţia stabilită de către Autoritatea de Reglementare în Energie, avem un nivel de stocare, la gaz, de circa 2,8 miliarde m.c. în prezent, şi încă ciclul de injecţie în facilităţile de stocare nu s-a încheiat', a precizat Răzvan Nicolescu.

Practic, spune ministrul Energiei, nicio întrerupere totală, pe un orizont de timp mai lung, nu va afecta major România, iar populaţia nu va avea de suferit.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ