Reacția SRI, după atentatul de la Paris. Măsurile luate pentru SECURITATEA României

| 07 ian, 17:55

Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, a declarat la Realitatea TV, că în România este instaurat un grad de alertă a securității albastru-moderat, în urma atentatului din Paris. Asta presupune că informațiile recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist pe teritoriul României, incidentele particulare sunt atent monitorizate astfel încât să fie contracarate prompt de SRI, în colaborare cu parteneri.

”În Romania nivelul de alertă se menține la același nivel și asta in funcție de informațiile pe care noi le avem disponibile si evenimentele care indică un risc scazut de producere a unui atentate terorist pe teritoriul Romaniei. Știți foarte bine că SRI este autoritate națională în domeniul prevenirii atacurilor teroriste, iar pentru SRI prevenirea atacurilor este un obiectiv vital de asigurare a siguranței cetățenilor români și aceste obiective sunt realizate din partea tuturor instituțiilor cu care colaborăm, cu cei de la SIE, MAI, MAPN. Aș vrea sa va spun ca masurile adoptate de SRI sunt luate pe baza unor evaluari permanente care le facem SRI se afla intr-o permanenta precautie, activarea acestor paliere de comunicare si cooparera interna si externa permit idenficarea timpurie a acestor riscuri si sa le neutralizam. Nivelul de alerta terorista in momentul de fata este precaut sau culoarea albastră așa cum avem acum în sistemul național. Asta presupune că informațiile recente indică un risc scazut de producere a aunui atac terorist pe teritoriul României, incidentele particulare sunt atent monitorizate astfel încât să fie contracarate prompt de SRI, în colaborare cu parteneri”, a spus Sorin Sava, la Realiatea TV.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ