George Maior: Este foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit

| 06 ian, 17:41

Directorul SRI, George Maior, a apreciat ideea lansată de președintele Klaus Iohannis privind majorarea sumelor alocate Apărării și a afirmat că bugetul trebuie să fie unul planificat și folosit pentru întărirea operațională a structurilor Armatei.

"Este un moment important schimbul de ștafetă la conducerea Statului Major General. El se petrece într-un context internațional și regional deosebit de complicat pentru noi și de aceea este cred și un moment de reflexie stategică pe ceea ce trebuie să facem (...)

E foarte bine că bugetul Armatei urmează să fie mărit și ar fi și mai bine ca el să fie planificat și folosit pentru întărirea operațională a structurilor Armatei în vederea acestor misiuni de a face față noilor provocări.

Din punct de vedere al SRI vreau să vă asigur că vom conlucra la fel de bine cu structurile Statului Major General, așa cum o facem și cu Direcția de Informații a Armatei și cu MApN, furnizând informația strategică și tactică necesară în limitele competențelor noastre pentru a avea permanent tabloul strategic în legătură cu securitatea națională a României", a spus marți Maior, cu ocazia învestirii generalului-locotenent Nicolae-Ionel Ciucă în funcția de șef al Statului Major General.

Șeful SRI l-a felicitat pe generalul Ștefan Dănilă pentru activitatea desfășurată în fruntea Statului Major General pe timpul mandatului său de patru ani și i-a urat succes în viitor lui Nicolae-Ionel Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va declanșa consultări cu partidele parlamentare în vederea încheierii unui acord cu scopul asigurării în 2017 a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Apărare și păstrării acestui obiectiv pentru cel puțin 10 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ