Ipoteză ŞOC în cazul demisiei lui George Maior. Portretul robot al viitorului şef SRI

| 27 ian, 13:50

Unul dintre cei mai cunoscuți senatori, cu expertiză în zona securității naționale, a explicat în cadrul unei intervenții telefonice la Antena3 care ar fi posibilul motiv din spatele demisiei lui George Maior din fruntea SRS.

Daniel Savu, senator al PSD, întrebat de un jurnalist Antena3 dacă interviul acordat sâmbătă de George Maior jurnalistului B1, Dan Andronic și mesajele controversate transmise de fostul șef al SRI ar putea fi cauza demisie depuse de Maior, politicianul a precizat că ”interviul a fost unul cu premeditare.”

”Interviul a fost dat cu premeditare, știind că își va da demisia. Și-a dorit să facă un ultim interviu din calitatea de șef al SRI și să spună ce are de spus. Interviul este foarte amplu, foarte stufos, este destinat și marelui public și specialiștilor. Niște legi pe care SRI și le-a dorit și CCR le-a respins nu este un element îmbucurător. (…)

(…) Portretul robot este stabilit în același mod în care a fost stabilit și cel al domnului Maior. Este nevoie de un om echilibrat, acceptat și la nivel internațional. Avem nevoie de un om de mare echilibru. În domeniul astă nu prea merge cu experiențe.

George Maior: Nu suntem în pericol terorist. SRI a luat măsuri suplimentare

Domnul Maior a transformat fundamental Serviciul Român de Informații.(…) La pachet cu noul șef al SRI să vină și un pachet nou de legi privind siguranța națională”, a precizat senatorul PSD, Daniel Savu.

Director SRI, George Maior, și-a dat marți demisia din fruntea serviciului secret pe care l-a condus. Demisia sa a fost acceptată de Președintele Klaus Iohannis.

George Maior se afla la conducerea SRI din octombrie 2006, fiind propus de preşedintele la acea vreme Traian Băsescu.

Printre numele care ar putea să preia şefia SRI se numără:

-George Scutaru, consilier prezidenţial

-Mihai Răzvan Ungureanu, consilier prezidenţial

- Gabriel Oprea, vicepremier

- Ioan Rus, ministrul Transporturilor

- Georgian Pop, preşedintele comisiei SRI din Parlament

George Maior susţine că nu a ameninţat CCR: A fost doar o constatare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ