Teoria lui Cristoiu: Pe cine a deconspirat SRI la Traian Băsescu

| 25 ian, 12:00

Jurnalistul Ion Cristoiu comentează acid prestația șefului SRI, George Maior, care a acordat un interviu la B1 TV. Cristoiu susține că  George Maior nu a vrut să facă altceva decât să scoată din afacere SRI și a aruncat vina pe alte Servicii.

”Cel de-al doilea interviu din seria Lumini și umbre, anunțată de Dan Andronic, pe B1 Tv, l-a avut invitat sîmbătă seara pe directorul SRI, George Maior. Un interviu cu un șef de serviciu secret e cel mai plicticos lucru din lume. Nu numai pentru că, prin natura funcției sale, un șef de serviciu secret e un paznic de far la secretele nației, dar și pentru că, nu de puține ori, cei de la servicii își fac din secretomanie un titlu de glorie. Adăugați acestor trăsături felul de a fi al lui George Maior pentru a înțelege că decizia mea de a urmări interviul și nu oricînd, ci sîmbătă noaptea, cînd pînă și ștreșinile se distrează, a fost una luată cu greu. Și totuși am luat-o.

Aceasta deoarece cred că SRI se află în prezent în nucleul unei uriașe controverse naționale – cea a raportului dintre siguranța națională și libertățile individuale – controversă în care, după opinia mea, SRI n-a pus la bătaie cea mai bună comunicare din lume.

Nici în cadrul interviului, George Maior n-a pus la bătaie cea mai bună comunicare din lume, mulțumindu-se să treacă în revistă cele trei legi respinse de CCR fără a stărui asupra explicării lor.

Grație îndemînării lui Dan Andronic, în interviu s-a abordat și una dintre chestiunile care se cereau abordate cu prioritate:

Scandalul pozelor de la Paris ale Alinei Bica.

Anchetarea și arestarea Alinei Bica au dat naștere, în presa noastră, unei imbecilități tipice jurnalismului de prejudecăți. Și anume s-a considerat că nu trebuie să ne mai întrebăm cine a filat-o pe Alina Bica și mai ales cine a creat acel site cu iz de ciubotă de militar care merge la bordel.

Indiferent de ce i s-a întîmplat în ultimul timp Alinei Bica, la ora filării ea era un înalt funcționar al statului român, dar mai ales un cetățean al statului român. Din cîte ne amintim – și Dan Andronic ne-a ajutat s-o facem – Traian Băsescu a acuzat atunci, la finele lui octombrie 2014, serviciile secrete ale României de implicare în Scandalul filajului de la Paris. Mai mult, președintele României de atunci a declarat c-a cerut șefilor SRI și SIE o anchetă.

Despre rezultatul anchetei întreprinse de SRI a fost întrebat sîmbătă noaptea, de Dan Andronic, directorul SRI.
Răspunsul directorului SRI a făcut să-mi sară somnul provocat de excelentul somnifer care a fost vorba sa molcomă.
După ce a declarat că ancheta SRI a confirmat că SRI n-a fost implicat în filaj și în apariția site-ului misterios, George Maior a refuza să răspundă la orice întrebare pusă de Dan Andronic din interesul legitim al opiniei publice de a afla cine a meșterit tot scandalul.
George Maior a susținut cu înverșunare că e vorba de un Raport ultrasecret.
Din cîte-mi amintesc, un răspuns identic a avut și Traian Băsescu la ultima sa conferință de presă ca președinte.

Mă număr printre jurnaliștii care mai știu cîte ceva despre servicii secrete, despre secrete de stat, despre Documente cu parafa Doar pentru ochi.
Să mă ierte Dumnezeu, dar eu nu văd ce poate fi secret de stat în rezultatele anchetei întreprinse de SRI în cazul Alina Bica? George Maior a spus că Raportul confirmă neimplicarea SRI și în chip logic dezvăluie și cine a fost implicat în Scandal.

Păi, cine dracu putea fi implicat în filarea bietei Alina Bica, încît ditamai Serviciul democratic al României să nu ne poată spune, lăsînd să se înțeleagă că orice amănunt oferit opiniei publice riscă să aducă grave atingeri interesului național?
Serviciul Secret Rusesc, CIA, MI6, Mossad, Serviciul Secret Chinezesc?
Numai dacă unul dintre aceste Servicii a fost descoperit de SRI c-a tras-o în poză pe Alina Bica, desemnarea Raportului drept secret de importanță națională are justificare.

Convins, totuși, că George Maior ne-a luat peste picior, în stilul bolovănos al ardelenilor cu carte, vă pun și dvs această întrebare:
Pe cine a descoperit SRI c-o filase pe Alina Bica, pentru a-i pune pozele pe un site înființat pentru a fi șters imediat?”, susține Ion Cristoiu, într-un editorial pentru evz.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 ian, 17:32
liviuioan
---INTERSCHIMBABILITATEA--
S-au--agitatia--VUVUZELELOR--nimic nu se pierde totul se transforma si --MAISTRU--stie de ce . Daca ar privi lucrurile dintr-un alt unghi si nu ar mai incerca sa aduca la viata--MUMIA--ar descoperi legaturile dinte cazurile--MICROSOFT si ALINA BICA, plus razbunarea--VAMESULUI . Atacurile--purtatorilor de cuvant ai ELENEI UDREA la AUGUSTIN ZEGREAN--complica---INCOMPATIBILITATEA .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ