George Maior susţine că nu a ameninţat CCR: A fost doar o constatare

| 26 ian, 10:31

Seful SRI George Maior a declarat duminică, la B1TV, că nu a ameninţat Curtea Constituţională privind legea Big Brother, ci că doar are obligatia de a constata că există necesitatea unor astfel de legi pentru securitatea naţională, relateaza stiripesurse.ro.

"Nu am spus nimic în sensul în care CCR nu are dreptate să judece. Noi ne adaptăm. Sunt obligat prin natura funcţiei care se referă inclusiv la apărarea Constituţiei, să prezint starea de Securitate. Nu e vorba de ameninţări. E vorba de o constatare pe care sunt obligat să o fac. Nu e vorba de un conflict între instituţii. Nu avem o lege cum are orice stat european", a spus George Maior la B1 TV.

El a mai spus că există un vid legislativ şi că securitatea naţională este precară din cauza legislaţiei.

"Situaţia securităţii este precară din punct de vedere al instrumentelor cu care putem acţiona într-un stat democratic", a spus Maior.

Şeful SRI a mai spus că "Parlamentul va relua aceste legi şi va accepta necesitatea existenţei unor legi. Este vital să fie cât mai repede".

George Maior a reiterat că există un vid legislativ, că securitatea naţională este precară din cauza legislaţiei şi că spera că această lacună legislativă, din perspectiva sa, să fie rezolvată de Parlament cât mai repede.

Directorul SRI, George Maior, a declarat sâmbată că există o răspundere morală "undeva în stat" în legatură cu securitatea cetăţenilor şi va şti către cine să arate cu degetul în cazul unei catastrofe. Maior a reiterat ideea unul vid legislativ creat de decizia Curţii Constituţionale de a respinge proiectele de lege, în ciuda faptului că Augustin Zegrean, şeful CCR, explicase cu două zile în urmă motivaţiile Curţii şi denunţase public presiuni din partea SRI.

Se cere demisia președintelui CCR Augustin Zegrean: "Cancerul e generalizat, infecția a ajuns la os"

Tag-uri: ccr, George Maior, sri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ