Reacţia incredibilă a unui ministru român: SUNT ŞOCAT!

| 02 sep, 10:25

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, se declară „şocat” de reţinerea lui Octavian Bitu, numit director al Sălii Polivalente Bucureşti în mandatul său de ministru al Sportului, şi spune că i-a botezat un copil şi au avut o „relaţie onestă”.

"Dacă e vinovat, să plătească! Am avut o relaţie de bună-credinţă! Sunt şocat de acest caz! I-am botezat un copil, am avut o relaţie onestă cu acest om, dar nu am avut cunoştinţă de astfel de activităţi şi susţin demersurile justiţiei pentru ca astfel de fapte să fie demascate", a declarat Nicolae Bănicioiu, întrebat despre reţinerea lui Octavian Bitu, un apropiat al său.

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv Naţional Sala Polivalentă din Bucureşti, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, a fost reţinut, marţi seară, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), sub acuzaţiile de şantaj şi luare de mită, după ce a a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 10.000 de lei de la un denunţător pentru a stinge un litigiu şi a prelungi un contract de închiriere.

Citeşte şi: Directorul Sălii Polivalente din Bucureşti a fost săltat de DNA pentru şantaj şi luare de mită

Potrivit ordonanţei de reţinere, în perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, în calitate de director al Sălii Polivalente din Bucureşti, i-a cerut unui om de afaceri, denunţător, suma de 10.000 de euro şi cedarea unei construcţii deţinute de firma denunţătorului către o firmă la care asociat, cu o cotă de 50%, să fie o persoană apropiată lui Bitu, în vederea valorificării construcţiei în activităţi comerciale. "Despre valoarea construcţiei, din care Bitu Octavian a solicitat practic jumătate pentru derularea de activităţi comerciale, denunţătorul a afirmat că este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. În schimbul banilor şi foloaselor materiale pretinse, Bitu Octavian l-a asigurat pe denunţător că va stinge procesul civil aflat în derulare între CSN Sala Polivalentă şi firma denunţătorului şi va prelungi contractul de închiriere a terenurilor pe care se află construcţia firmei", preciziează procurorii DNA în ordonanţa de reţinere.

Procurorii mai spun că Bitu s-a angajat faţă de acelaşi denunţător, în schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitaţie pentru închirierea terenurilor câştigătoare să fie o firmă la care denunţătorul şi un apropiat al directorului Sălii Polivalente să fie asociaţi. "Pe terenurile pe care le închiriase de la Complexului Sportiv Naţional-Sala Polivalentă, firma denunţătorului construise o clădire pentru care, în cursul anului 2013, avea un contract de închiriere cu un restaurant", se arată în documentul citat. De asemenea, în luna aprilie 2013, directorul Sălii Polivalente a ameninţat o denunţătoare că ”îi vor fi reziliate contractele de închiriere pentru terenuri dacă nu va renunţa la contractul de închiriere a construcţiei, astfel încât construcţia să fie închiriată unei firme indicate de inculpat". "În săptămâna ulterioară primei ameninţări şi în luna mai 2013, Bitu Octavian a reiterat ameninţările şi a înştiinţat-o pe denunţătoare că, dacă nu este de acord cu propunerile lui de renunţare la chiriaşul de atunci al clădirii şi pentru atribuirea acesteia unei firme desemnate de el, va determina rezilierea contractului de închiriere a terenurilor pe care a fost construită clădirea", se mai precizează în ordonanţa de reţinere.

Directorul Sălii Polivalente va fi dus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Octavian Bitu este director al Sălii Polivalente din Bucureşti din aprilie 2013, când ministru al Tineretului şi Sportului era Nicolae Bănicioiu. De asemenea, Octavian Bitu este vicepreşedinte al Organizaţiei Sectorului 4 Bucureşti a PSD, filială condusă de Nicolae Bănicioiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 sep, 06:55
Tavi
Munca la domiciliu
Sa stii ca in mod paradoxal, tocmai dorinta de a reusi rapid si frica de esec te fac sa stagnezi si sa nu iti atingi scopul. Vei constata ca RABDAREA si PERSEVERENTA sunt un miracol si produc miracole. Cautam colaboratori, castiguri din prima luna, te astept cu un mail “Info” pe adresa: [email protected] sa te convingi. Oferim si solicitam seriozitate. Va oferim curs GRATUIT.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ