Nicolae Bănicioiu: Proiectul Legii vaccinării va ajunge în Parlament în maxim două săptămâni

| 26 oct, 20:08

Proiectul de lege privind vaccinarea va fi înaintat Parlamentului înt-o săptămână sau două, a anunțat, luni, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la dezbaterea cu tema "Vaccinarea obligatorie - pro sau contra", organizată de grupul parlamentar PSD.

"Într-o perioadă foarte scurtă de timp, adică săptămâna viitoare sau cealaltă, vom înainta legea către Parlament", a spus ministrul la finalul dezbaterii.

În ce privește menținerea în proiectul de lege a prevederii conform căreia copiii nevaccinați nu vor fi primiți în colectivitate, ministrul a precizat că acest aspect este supus deocamdată dezbaterii specialiștilor.

"Este încă un lucru pe care îl discutăm, este unul dintre punctele pe care le discutăm, dar și în procedura parlamentară oamenii trebuie să știe că până la adoptarea de către Camera decizională — care va fi în acest caz Camera Deputaților — se pot aduce amendamente și completări. (...) Eu susțin în primul rând informarea și posibilitatea părintelui de a alege, însă vreau să vă spun că, indiferent de părerea mea personală, sunt foarte atent la ceea ce propun specialiștii. Eu am doar un singur vot în Camera Deputaților. (...) Nu amprenta părerii mele s-a impus aici, ci părerea specialiștilor. Deci, nu părerea mea va conta atât de mult pe cât v-ați imagina dvs, ci doar ce spun cei din grupul de lucru de la minister", a mai precizat Bănicioiu, conform Agerpres.

Citește și:  Avertismentul medicilor: România riscă să se confrunte cu o nouă epidemie de rujeolă


El a atras atenția asupra faptului că proiectul de lege va prevede și un calendar multianual foarte serios legat de aprovizionarea cu stocuri de vaccin, astfel încât Ministerul Sănătății va putea fi tras la răspundere în cazul în care vor exista probleme în acest domeniu.

"Va fi stabilit un necesar foarte serios. Probleme de stocuri sunt la nivel european, sunt foarte puțini producători care asigură estul Europei și de aceea cred că o astfel de lege va ușura și din acest punct de vedere lucrurile", a menționat el.

Ministrul a adăugat că întâlnirea de la grupul PSD se înscrie într-un calendar de dezbateri publice asupra proiectului legii vaccinării și că vor fi acceptate dezabateri și cu alte grupuri parlamentare, dar și cu ONG-uri "care au o părere pertinentă, fie pro, fie contra".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ