Rechizitoriul DNA arată că Mircea Sandu şi Mitică Dragomir au sancţionat U Craiova prin exces de zel

| 18 iun, 2013

Procurorii anticorupţie susţin, în rechizitoriul prin care i-a trimis în judecată pe Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi pe Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii profesioniste de Fotbal, că aceştia au dat dovadă de 'exces de putere' şi de 'rea credinţă' în aplicarea sancţiunii privind excluderea clubului Universitatea Craiova din FRF.

'Modalitatea de aplicare a sancţiunii excluderii provizorii a FC Fotbal Club 'U' Craiova SA, (...) într-adevăr reprezintă un exces de putere, deci o îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, într-un mod defectuos, ce a avut ca urmare, deşi s-a susţinut că este provizorat, efecte iremediabile asupra activităţii sportive (pierderea tuturor jucătorilor de fotbal), dar şi materiale', se arată în documentul menţionat.

Procurorii spun că prin punerea în aplicare a deciziei s-au produs deja consecinţe iremediabile din punct de vedere material şi al activităţii sportive, care se perpetuează în timp.

'Instrumentarea vădit cu rea credinţă a problematicii clubului sportiv din Craiova, pe aspecte deloc analizate şi dovedite, care de altfel nu aparţin exclusiv activităţii sportive propriu-zise, de către singura autoritate sportivă de fotbal, a reprezentat şi o încălcare a Legii nr.69/2000 care garantează desfăşurarea educaţiei fizice şi sportului ca activităţi de interes naţional, în mod liber, voluntar şi fără discriminare', mai arată rechizitoriul.

Potrivit anchetatorilor, excluderea FC Fotbal Club 'U' Craiova SA din Federaţia Română de Fotbal, în modalitatea arătată, a fost de natură a încălca aceste drepturi ocrotite de lege, în condiţiile în care măsura luată nu a fost analizată judicios, obiectiv şi fără părtinire, ci dimpotrivă în mod voluntarist, cu urmărirea efectelor care s-au produs efectiv prin măsura excluderii provizorii.

'Reaua credinţă a conducerii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal, prin reprezentanţii săi legali, în ceea ce priveşte situaţia cauzelor aflate pe rolul instanţelor, în sensul că ar fi chemată în judecată şi Federaţia Română de 
Fotbal, se evidenţiază pe deplin din stenograma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal', arată DNA.

Documentul precizează că este evident că reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal au cunoscut adevărata situaţie faptică, dar au prezentat-o deformat tocmai pentru a determina luarea măsurii excluderii clubului de fotbal.

Potrivit stenogramei şedinţei Comitetului Executiv, Mircea Sandu spune: 'Faptul că în acest dosar apare concertată şi Federaţia Română de Fotbal este o eroare care nu ne aparţine, ci grefierului, fir-ar al dracului, că a primit şi înregistrat cererea de chemare în judecată şi a efectuat actele'.

Documentul DNA arată şi că atitudinea lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir 'evidenţiază pe deplin că aceştia au acţionat în deplină cunoştinţă de cauză pentru excluderea FC Fotbal Club 'U' Craiova SA cu orice preţ şi reprezintă un exces de putere'.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, luni, trimiterea în judecată a lui Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi a lui Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii profesioniste de Fotbal şi vicepreşedinte FRF, în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi au fost deferiţi justiţiei pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru precum şi a persoanelor juridice fără scop patrimonial. 

De asemenea, au fost deferite justiţiei şi Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi sustragere de sub sechestru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ