Reducerea ratei la credite, o măsură aplicată cu succes şi în Italia

| 08 feb, 2014

Măsura anunţată de Guvern privind reducerea la jumătate a ratei la bănci pentru o perioada de doi ani pentru persoanele cu venituri de până la 1.610 lei pe luna a fost criticată de vocile Opoziţiei. Ignorată de rău-voitori, realitatea arată în schimb că măsura este una care va ajuta economia, stimulând creditarea în continuare şi încurajând astfel consumul.

Măsura nu este una nouă, o variantă a acesteia fiind aplicată cu succes şi în Italia în anul 2009, amfitrioni fiind prim-ministrul de atunci Silvio Berlusconi şi fostul guvernator al Băncii Italiei, nimeni altul decât actualul guvernator al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi. Măsura a fost adoptată în urma semnării unui acord între Confindustria (federaţia angajatorilor italieni), ABI (asociaţia bancară italiană) şi Guvernul Italian. Ce este important de menţionat este faptul că atât societăţile cât şi persoanele fizice au fost incluse în acest acord.

Acordul a prevăzut atunci printre altele, suspendarea pentru 12 luni a plăţii ratelor împrumuturilor din capitalul social şi implicit a taxelor de proprietate, în tranzacţiile de leasing. În plus, au fost prevăzute şi operaţiuni de extindere la 270 de zile a scadențelor creditului pe termen scurt pentru a sprijini nevoile de numerar.

Măsura s-a dovedit un sprijin eficient pentru ieşirea din criză şi dezvoltarea economică ulterioară a Italiei, cetăţenii italienii consolidându-şi capacitatea financiară şi fructificând cât mai bine oportunităţile aduse de inversarea ciclului economic.

Tag-uri: credite, rate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ