Relicva sfântului Papă Ioan Paul al II-lea ajunge în Capitală

| 17 oct, 2014

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, duminică, în Capitală, o procesiune cu relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

Declarat sfânt la 27 aprilie 2014 de către Papa Francisc, Ioan Paul al II-lea a fost înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită pentru 22 octombrie.

În jurul orei 15,00, la Catedrala Sfântul Iosif se va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea, prezidată de Preasfinţitul Cornel Damian, episcop auxiliar de Bucureşti.

"Relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, care va fi purtată într-un relicvariu în procesiune pe străzile Capitalei, constă în câteva picături de sânge ale Suveranului Pontif şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de către Cardinalul Stanis³aw Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Sfântului Papă', se arată în comunicatul de vineri, semnat de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Francisc Doboş.

Monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea a fost amplasat la iniţiativa Nunţiaturii Apostolice în România, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, în amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a făcut-o în ţara noastră în anul 1999, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera în bronz a sculptorului sloven de origine bosniacă Mirsad Begic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ