Reprezentanții TAROM caută soluții pentru a diminua impactul negativ al grevei de avertisment de vineri

| 21 ian, 13:34

Reprezentanții TAROM analizează soluții prin care să fie diminuat la minimum impactul negativ al eventualelor acțiuni sindicale ale furnizorului de servicii la sol, Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol și tractare aeronave, după ce angajații companiei au anunțat că intră în grevă de avertisment, potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES.

Liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, a precizat miercuri pentru AGERPRES că angajații sunt nemulțumiți de salarii, de programul de lucru, dar și de dimensionarea personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă. Potrivit acestuia, în cele două ore anunțate pentru grevă, respectiv 13,00 — 15,00, angajații companiei de handling vor înceta complet lucrul.

'În acest sens este luată în considerare posibilitatea apelării la alți furnizorii autorizați pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Vă vom ține la curent cu evoluția situației', potrivit comunicatului TAROM, transmis joi.

Avioanele care decolează vineri, în intervalul orar 13,00 — 15,00, ar putea avea întârzieri de până la două ore. Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringentă problemă este cea a dimensionării personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă, în contextul în care, în ultimii doi ani, între 100 și 150 de salariați ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă a rămas același, poate chiar a crescut.

O altă nemulțumire a salariaților vizează programul de muncă, aceștia nemaiavând, conform liderului de sindicat, timp de refacere sau de activități familiale. De asemenea, angajații firmei de handling reclamă faptul că nu li se asigură transportul spre și dinspre locul de muncă, respectiv aeroportul Henri Coandă (Otopeni), și nici decontarea acestuia, în condițiile în care turele de lucru încep în cursul nopții.

Globe Ground România a fost înființată în 1992. Printre operatorii aerieni deserviți de compania de handling se numără Air France KLM, Alitalia, Austrian Airlines, Carpatair, easyJet, LOT Polish Airlines, Lufthansa, flydubai, TAP Portugal, TAROM, Swiss International Air Lines, Cyprus Airways, Aegean Airlines, AirBaltic, Adria Airways, Aerosvit, Air Europa, Air Malta, EL-AL Israel Airlines etc.

În 2014, Globe Ground România a consemnat un profit net în creștere de 10,37 milioane de lei și o cifră de afaceri de 73,85 milioane de lei. Numărul de angajați era de 792.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ