Reptila uriașă, contemporană cu dinozaurii, identificată în Scoția

| 13 ian, 13:24

O reptilă gigant, care trăia acum 170 de milioane de ani în apele Scoției de astăzi, a fost indentificată, a anunțat Universitatea din Edinburgh. Animalul, care ar fi putut avea peste 4 metri lungime, a trăit în jurasic, în ape calde și nu prea adânci.

Reptila gigant a fost indentificată datorită unei fosile găsite pe insula scoțiană Skye si face parte din ordinul ihtiozauri.

Contemporana dinozaurilor a fost numită Dearcmhara shawcrossi, primul termen însemnând 'reptilă marină', iar al doilea evocându-l pe Brian Shawcross, amator care a descoperit fosila în 1959, relatează AFP, citat de Agerpres.

"În epoca dinozaurilor, apele scoțiene erau populate de reptile uriașe, de mărimea unor ambarcațiuni cu motor. Aceste fosile sunt foarte rare și pentru prima oară am descoperit o specie nouă, exclusiv scoțiană", a declarat profesorul Steve Brusatte de la Universitatea din Edinburgh.

Cea mai celebră reptilă din Scoția rămâne însă monstrul din Loch Ness, legendarul animal acvatic ce atrage mii de turiști pe malul lacului din Highlands, aflat în nordul Scoției.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ